Alimentatie sanatoasa Archives - Pagina 105 din 111 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimentatie sanatoasa

Efectele vindecatoare si benefice ale cireselor

Ciresele, precum multe alte fructe, contin antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi din corp, ceea ce inseamna ca pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer, a bolilor de inima si, in plus, incetinesc procesul de imbranire.

09 iunie 2013

Dieta de slabit: Cum sa reduci consumul de calorii

Poate fi foarte dificil sa dai jos kilogramele sacaitoare in plus, dar daca tii dieta de slabit potrivita nu este chiar imposibil. Trebuie numai sa faci cateva mici schimbari. Iata cateva sfaturi pentru ca o dieta de slabit sa fie eficace.

26 mai 2013

Cum trebuie mâncate merele pentru a profita din plin de calităţile lor

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

20 mai 2013

Legumele albe versus cele colorate: Care sunt cele mai sănătoase

Culoarea legumelor nu influenţează valoarea lor nutriţională, iar legumele albe sunt la fel de bogate în nutrienţi ca şi cele colorate, după cum afirmă specialiştii nutriţionişti.

16 mai 2013

Cele mai periculoase interactiuni alimente – medicamente si efectele adverse

Efectele adverse ale medicamentelor ucid mai mult de 106.000 de oameni anual… Tu sau cei dragi tie ati putea fi urmatorii?

12 mai 2013

5 metode usoare de detoxifiere

Sarbatorile au trecut si multi dintre noi se simt ca si cum inca ar mai digera ce au mancat la masa de Pasti…

07 mai 2013

Pericolul din alimentele sănătoase: Lista fructelor şi legumelor cu cele mai multe pesticide

O listă a fructelor şi a legumelor cu cele mai multe pesticide, realizată de o organizaţie non-profit din SUA, oferă o nouă perspectivă asupra alimentelor considerate printre cele mai sănătoase pentru consumul zilnic.

24 aprilie 2013

Crudul adevar despre carne

Carnea iti fura energia, deoarece sistemul digestiv lucreaza intens pentru a o putea digera. Oamenii, spre deosebire de restul animalelor carnivore, au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, fapt care poate determina stagnarea carnii in intestin si timp de 5 zile, timp in care aceasta intra in putrefactie. Si toate acestea intr-un corp inca sanatos!

23 aprilie 2013

Modul util prin care scapi de senzaţia de foame: Săriţi coarda!

Aveţi probleme cu silueta sau pur si simplu nu mai aveţi ce mânca? Un studiu japonez vă îndeamnă să săriţi coarda sau să faceţi orice fel de exerciţiu fizic care implică mişcarea ritmică pe verticală.

15 aprilie 2013

Sfaturi cum sa gatesti cu dragoste pentru familia ta

Gatitul pentru familia ta este un act de iubire care permite copilului tau sa creasca la potentialul sau cel mai mare si mai frumos. A-ti invata copilul sa aprecieze mancarea si sanatatea care vine din ea este un mod sigur de a-I pregati sanatos pentru o viata intreaga.

10 aprilie 2013

Alimentul pe care îl mâncăm de dimineaţa pe fugă, un PERICOL pentru sănătate

Una dintre cele mai populare gustări pentru români este covrigul. Cei mai mulţi dintre noi ne începem ziua cu un covrig sau mai mulţi şi uneori mai ronţăim câte unul chiar şi în timpul zilei. Ca orice produs de panificaţie, covrigul nu este cel mai prietenos produs pentru siluetă, însă dacă mai este şi mâncat în exces, atunci poate cauza probleme pentru sănătate.

04 aprilie 2013

15 probleme medicale ce pot fi rezolvate cu ajutorul bananelor

In engleza exista proverbul „un mar pe zi tine doctorul la distanta”. Insa nu doar marul este fructul minune pentru sanatate ci si banana. In comparatie cu merele, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier. Iata care sunt beneficiile aduse organismului de banana.

04 aprilie 2013

Pregateste-ti mintea pentru o cura de slabire

Poate ca nu exista femeie care sa nu fi trecut macar o data in viata prin experienta unei diete, fie de slabit, fie de ingrasat, fie de detoxifiat. Evident, cand pornim la un asemenea drum, ne dorim sa reusim. Nereusita poate fi cu mult mai frustranta decat ceea ce „induram” din punct de vedere alimentar pe durata respectivei cure.

01 aprilie 2013

Cum sa slabesti dupa ce ai nascut

Nasterea unui copil este un moment special si unic in viata oricarei femei care, timp de noua luni, a purtat aceasta mica minune in pantecele ei, trecand prin tot felul de schimbari emotionale si fiziologice. Si sunt foarte putine femeile care nu sunt deloc preocupate si chiar ingrijorate de toate aceste schimbari. Si nu exista aproape nici o femeie care sa nu doreasca sa slabeasca cat mai repede cu putinta dupa ce a nascut.

28 martie 2013

ALIMENTUL vinovat pentru 2,3 milioane de DECESE pe plan mondial în fiecare an

Consumul excesiv de sare provoacă aproximativ 2,3 milioane de decese pe plan mondial în fiecare an, punând astfel în umbră pericolele pentru sănătate cauzate de consumul de băuturi carbogazoase.

27 martie 2013

LISTA substanţelor pe care trebuie să le evităm în alimentaţie

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a prezentat, la România TV, o listă a substanţelor pe care ar trebui să le evităm. În plus, nutriţionistul a dat câteva sfaturi legate de consumul de alimente în perioada postului Paştelui, recomandând reţetele monahale.

20 martie 2013

Ingredientul MAGIC care te va ajuta în orice cură de slăbire

Mirosul uleiului de măsline poate constitui un ingredient important în cura de slăbire, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii austrieci şi germani, care au descoperit că aroma poate elimina foamea, oferind în acelaşi timp senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

18 martie 2013

Alimentele de care trebuie să te fereşti pentru a avea o dantură sănătoasă

Alimentele pe care le consumăm zilnic pot dăuna danturii din cauza aportului de zahăr şi substanţe dulci pe care le conţin. Conform doctorului Matt Messina, din cadrul Asociaţiei Dentare Americane, există şapte alimente de care orice consumator ar trebui să se ferească pentru a-şi întreţine dinţii sănătoşi.

15 martie 2013
sfatulparintilor.ro - carne - stockfreeimages.com

Cat de rea este carnea de cal, pana la urma?

Un nou scandal a zguduit Europa in general si Romania in particular, pe tema exportului de carne de cal etichetata gresit in loc de carne de vita. Nu ne propunem readucerea in discutie a detaliilor acestei povesti. In schimb, in Romania, un recent studiu a relevat ca multi cumparatori au renuntat sa achizitioneze carne de vita, in special varsata, de teama ca ea sa nu fie de cal si s-au orientat spre carnea de pui ambalata, de la producatori cunoscuti.

12 martie 2013

Cârnaţii şi şunca ne OMOARĂ încet, dar sigur

Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine.

08 martie 2013