Alimentatie sanatoasa Archives - Pagina 109 din 111 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimentatie sanatoasa

AVERTISMENT. Consumăm fructe şi legume INJECTATE şi IRADIATE. Află cum le recunoşti!

Medicii ne avertizează că nu mai consumăm fructe şi legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele şi roşiile sunt cele mai afectate.

16 iunie 2012

Ce trebuie să mâncăm şi cum să ne îmbrăcăm în zilele caniculare VEZI SFATURI UTILE

Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.

12 iunie 2012

Legume şi fructe recomandate diabeticilor

Persoanele care suferă de diabet au nevoie de un regim alimentar special şi cu grijă ales. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt fructele şi legumele indicate diabeticilor.

04 iunie 2012

Cele mai mari 5 minciuni ale industriei alimentare

Industria alimentară din toată lumea a trebuit să inventeze „ingrediente” fel de fel astfel încât produsele să devină tot mai ieftine şi să acopere cererea mare. Ce-i drept, în unele cazuri, responsabilii din industria alimentară nu s-au mai gândit şi la sănătatea consumatorilor.

03 iunie 2012

Sfaturi utile: Cum să păstrezi alimentele în frigider

Frigiderul este un obiect ce nu poate lipsi din casa nimenui, deoarece este esenţial în depozitarea şi păstrarea alimentelor. Iată câteva sfaturi despre cum poţi păstra alimentele şi cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din frigider.

01 iunie 2012

NU mai pune SARE în mâncare! Vezi cu ce o poţi înlocui

Românilor le place foarte mult sarea în bucate. Un studiu al Global Adult Tabacco Survey arată un consum dublu de sare faţă de cel normal. Nu este nici pe departe singurul exces alimentar pe care îl fac românii.

25 mai 2012

Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

Glicemia este reprezentată de cantitatea de glucoză din sânge. Pentru o viaţă sănătoasă avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajută la diminuarea glicemiei.

23 mai 2012

Cum afectează băuturile acidulate gândirea şi memoria

Cine are de făcut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui să stea departe de băuturile acidulate bogate în fructoză. Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă „să se prostească”.

17 mai 2012

Ministrul Sănătăţii: Vom relua discuţiile despre TAXA pe fast-food

Taxa pe fast-food va fi luată din nou în discuţie, a anunţat ministrul Sănătăţii. Vasile Cepoi a declarat că vor fi studiate modelele de taxare din ţările unde există o astfel de taxa, înainte ca ea să fie aplicată şi în România.

16 mai 2012

Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.

15 mai 2012

Când este bine să consumăm fructele. Vezi sfatul nutriţionistului

Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.

08 mai 2012

Atenţie! MORCOVII ar putea fi PERICULOŞI pentru sănătate

În fiecare zi primim noi informaţii despre alimentele antioxidante şi puterea lor de a menţine şi îmbunătăţi starea de sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că prea mult dintr-un lucru bun ar putea să fie dăunător sănătăţii.

04 mai 2012

Controversat: Tu ai mânca specialitatea culinară brânză din lapte matern?

Francezii sunt renumiţi pentru specialităţile culinare, iar printre ele s-ar număra şi brânza din lapte matern. Ei s-au gândit, se pare, la grija permanentă a oamenilor pentru o alimentaţie sănătoasă, aşa încât brânza din lapte matern a fost pentru ei soluţia tuturor problemelor.

25 aprilie 2012

Verifică pe internet ce mănănci. Vezi cum

Aţi avut vreodată curiozitatea să vă interesaţi cine sunt cei care produc alimentele pe care le cumpăraţi?

24 aprilie 2012

Cât timp putem păstra alimentele în frigider pentru a EVITA intoxicaţiile

Specialiştii spun că alimentele care stau prea mult în frigider ar putea duce la intoxicaţii alimentare şi, în unele cazuri, la probleme de sănătate serioase.

23 aprilie 2012

Curcubeul din farfurie: Ce beneficii ne aduc alimentele în funcţie de culori

Cu toţii ştim că „verdele” nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos şi armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate şi cele legate de aspectul fizic.

19 aprilie 2012

Zahărul – inamicul ASCUNS. VEZI cât de mult consumi în fiecare zi fără să ştii

Cu toţii ştim care sunt pericolele atunci când consumăm multă sare, grăsimi şi mulţi carbohidraţi, însă oamenii de ştiinţă avertizează şi asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri.

11 aprilie 2012

Top 5 trenduri în materie de ciocolată în 2012

Oare există oamenii care să reziste unei bucăţi de ciocolată? Cum ai putea oare să rezişti gustului divin al micuţelor tablete de ciocolată învelită în staniol? În orice caz, ciocolatierii îşi dau din plin silinţa întru fericirea papilelor noastre gustative. Ba chiar mai mult, meşterii au devenit adevăraţi artizani ai ciocolatei transformând-o în minuni senzuale şi vizuale.

10 aprilie 2012

Cartofii prăjiţi, carnea roşie şi alcoolul, cei mai mari „duşmani” în nutriţie

Nutriţionistul Virgil Stroescu a atras atenţia, la România TV, asupra pericolului pe care îl prezintă pentru organism carnea roşie, indiferent de modul de preparare, dar şi cartofii prăjiţi. Oricât ar fi de gustoase.

09 aprilie 2012

TOP alimente mai PERICULOASE decât pâinea albă

Chiar dacă renunţaţi să consumaţi pâine albă, multe alte alimente care conţin carbohidraţi procesaţi îşi găsesc drumul spre dieta dumneavoastră. Unele dintre acestea conţin mai mulţi carbohidraţi decât întreaga doză zilnică recomandată.

07 aprilie 2012