Shop
Ultimele 100 de articole

Alimentele de care trebuie să te fereşti pentru a avea o dantură sănătoasă

15 martie 2013, , Vizualizări:
respiratia urat mirositoare

Alimentele pe care le consumăm zilnic pot dăuna danturii din cauza aportului de zahăr şi substanţe dulci pe care le conţin. Conform doctorului Matt Messina, din cadrul Asociaţiei Dentare Americane, există şapte alimente de care orice consumator ar trebui să se ferească pentru a-şi întreţine dinţii sănătoşi.

Somatologul Matt Messina susţine că produsele care conţin mult zahăr reprezintă inamicul numărul 1 al dinţilor sănătoşi. De asemenea, băuturile carebogazoase sau alimentele care se lipesc de dinţi pot cauza la fel de multe probleme pentru sănătatea cavităţii bucale.

 

1. Fructele uscate – o gustare lipicioasă nerecomandată pentru dinţi

Chiar dacă fructele uscate pot fi o alternativă bună pentru clasicele chipsuri, se pare că acestea conţin destul de mult zahăr. Pentru că au o consistenţă lipicioasă, fructele uscate pot rămâne blocate între dinţi şi pot favoriza apariţia cariilor.

2. Băuturile carbogazoase – mult zahăr în defavoarea dinţilor

Potrivit stomatologului american acest tip de băuturi sunt foarte bogate în acizi. La fiecare înghiţitură dinţii sunt pur şi simplu bombardaţi cu valuri de acizi, fapt care va duce la erodarea smalţului şi eventual la formarea cariilor. Este recomandat ca acest tip de sucuri să fie consumate în timpul mesei, deoarece dinţii nu vor fi expuşi constant la acizii din sucuri.

 

Descoperă alţi cinci duşmani alimentari ai danturii sănătoase pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax