Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect important pentru omul modern. În acelaşi timp, nu doar alimentaţia sănătoasă trebuie să-i preocupe pe oameni ci şi cantitatea mâncărurilor consumate.
Cu toţii suntem interesaţi de alimentaţia sănătoasă, cu toţii vrem să ştim care sunt cele mai sănătoase alimente, cele mai bune fructe şi legume pentru sănătatea noastră. Nu e de mirare, atunci, că oamenii de ştiinţă au studiat ani de zile pentru a găsi răspunsuri la întrebările oamenilor legate de alimentaţia sănătoasă. Iar munca lor a fost răsplătită. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de cercetări alimentare Leatherhead din Marea Britanie au realizat cea mai sănătoasă masă din lume.
Te-ai gândit vreodată că numărul kilogramelor tale are legătură cu criza economică? Dacă n-ai făcut-o, te asigurăm că s-au gândit alţii pentru tine.
Percepţia asupra mâncării sănătoase din restaurante şi asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcţie de sex, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions.
Până în urmă cu trei ani, berea cu lămâie era aproape inexistentă pe piaţa noastră. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” s-a dublat faţă de anul trecut. Berile dulci conţin, în general, 1,9% alcool.
Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima ta este să consumi alimente sănătoase. O a doua condiţie, pe lângă alimentele sănătoase, este să faci mişcare. În caz contrar tu îţi vei trăda inima, iar aceasta, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.
Îngheţata, berea cu lămâie sau apa rece doar păcălesc organismul că se răcoreşte. Efectul este chiar contrar: supraîncălzire şi ameninţare pentru sănătate. Cele mai nocive alimente pentru vremea caldă, explicate de specialişti.
Legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare şi lactatele sunt recomandate pentru a fi consumate în concediu pentru a ne menţine silueta, în timp ce prăjiturile, fresh-urile de fructe şi alcoolul trebuie evitate pe cât posibil în vacanţă, spune antrenoarea de fitness Cori Gramescu.
Cu cât acumulăm mai multe informaţii cu atât mai mult realiză că alimentaţia sănătoasă influenţează longevitatea cam în aceeaşi măsură precum factorii genetici. Cu ajutorul alimentaţiei sănătoase oamenii pot controla factorii care influenţează calitatea şi cantitatea vieţii. Alte decizii care ne ajută să trăim mai mult, în afara celei privind alimentaţia sănătoasă sunt cele legate de somn şi fitness.
Suntem generatia care a descoperit ca mananca E-uri si care incearca sa supravietuiasca prin noianul de informatii din aceasta zona.
Nutriţioniştii par să cunoască adevărul absolut în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Ei ne ajută să slăbim sănătos cu cele mai sănătoase mâncăruri, iar când vine vorba de alimentele interzise, părerea lor este singura care contează.
În timpul verii, corpul uman o acumulează o cantitate mare de căldură pe care nu o poate elimina, iar acest lucru poate duce la îmbolnăviri. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei sănătoase să fii atent la ceea ce mănânci în zilele toride de vară.
Nu întotdeauna ceea ce crezi a fi alimentaţie sănătoasă chiar se încadrează în această categorie. Poate că te-ai gândit să-ţi schimbi stilul de viaţă, să ai o alimentaţie sănătoasă şi, cu toate acestea rezultatele se lasă aşteptate.
Te-ai gândit vreodată că suplimentele alimentare te pot ajuta să te menţii sănătos vara? Iată trei recomandări pe care celebrul dr. Oz le face în legătură cu suplimentele alimentare.
Specialiştii au descoperit că avocado şi salatele la care s-a folosit ulei de măsline ajută femeile care urmează un tratament de fertilizare in vitro.
Toate tratatele de specialitate recomanda includerea in dieta zilnica a legumelor pentru a imbunatatii simtitor starea de sanatate si pofta de viata.
Proprietatile vindecatoare ale teiului sunt cunoscute inca din vechime, cand se foloseau in scopuri medicinale coaja, frunzele si seva, iar mai tarziu au inceput sa fie intrebuintate si florile.
Cui nu-i place să savureze pe timp de vară un pahar mare de suc rece? Are o culoare vibrantă, un gust delicios, dar este el bun pentru sănătatea ta?
Vara este un anotimp propice pentru toxiinfecţiile alimentare, căldura şi umiditatea fiind principalele condiţii care favorizează înmulţirea bacteriilor. Aşa se şi explică numărul mare de toxiinfecţii alimentare pe perioada verii.
Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, industria alimentară nu ne este aliat. Treaba lor este să obţină cât mai mult profit posibil şi să ne facă să cumpărăm tot mai mult, indiferent care ar fi consecinţele asupra sănătăţii sau dietei noastre. Treaba noastră este, însă, să ne informăm şi să alegem ceea ce cumpărăm, fără a ne lăsa păcăliţi.