Cele mai periculoase interactiuni alimente – medicamente si efectele adverse - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai periculoase interactiuni alimente – medicamente si efectele adverse

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cele mai periculoase interactiuni alimente – medicamente si efectele adverse

Efectele adverse ale medicamentelor ucid mai mult de 106.000 de oameni anual… Tu sau cei dragi tie ati putea fi urmatorii?

Invata cum sa iti protejezi sanatatea ta si pe cea a celor dragi prin cunoasterea celor mai periculoase interactiuni alimente – medicamente.

 

Stiai ca…

 

* sucul de grapefruit interactioneaza cu medicamentele antialergice, cu contraceptivele orale, cu estrogenul sau cu medicatia pentru reglarea colesterolului?

Sucul modifica modul de metabolizare a medicamentelor, afectand capacitatea ficatului de a elimina medicamentele, rezultatul fiind intoxicatia.

 

* sucul de portocale si laptele trebuie evitate atunci cand iei antibiotice? Aciditatea sucului descreste eficacitatea antibioticelor, la fel si laptele.

 

* din cauza polenului, musetelul – utilizat deseori in tratarea tusei, bronsitelor, febrei sau racelii – poate cauza o interactiune violenta persoanelor racite, cu febra mare si/sau astm, ducand la reactii alergice severe?

 

Acest fragment este extras din ghidul 132 de interactiuni alimente – medicamente si efectele adverse. Citeste in continuare si alte reguli de aur pentru a te asigura ca nu vei fi niciodata victima unei reactii adverse la un medicament. Mai multe detalii aici

 

* aciclovirul (prescris pentru tratarea infectiilor herpetice cum ar fi: herpesul genital, zona zoster, herpes simplex, varicela) nu este recomandat daca suferi de boli renale sau afectiuni hepatice? Ficatul si rinichii vor lupta sa elimine medicamentul din corp, ceea ce poate duce la intoxicatie.

 

* guma de mestecat cu nicotina nu este recomandata daca esti hipertensiv sau suferi de boli de inima? Nicotina poate sa-ti creasca ritmul cardiac.

 

* ginsengul poate creste tensiunea arteriala, facandu-l periculos pentru persoanele cu probleme in aceasta sfera? Conform cercetatorilor, ginsengul asociat cu anticoagulante poate provoca hemoragii.

 

* si anumite vitamine si minerale au de asemenea influenta negativa asupra medicamentelor? Cantitatile mari de broccoli, spanac si alte legume verzi cu frunze, bogate in vitamina K (coagulant), pot contracara efectele heparinei si ale altor anticoagulante.

 

* anumite medicamente iti pot creste sensibilitatea la soare sau caldura sau la amandoua, lasandu-ti pielea vulnerabila arsurilor solare sau altor reactii ale pielii si chiar cancerului de piele? Pot de asemenea, modifica transpiratia, deshidrata sau accentua senzatia de sete.

 

Cateva exemple: cremele contra acneei sau anti-imbatranire care contin tretinoin (cum ar fi Retin-A) sau medicamentele utilizate in tratarea artritei.

 

Descopera acum toate cele 132 de interactiuni alimente – medicamente si efectele lor adverse. Mai multe detalii aici!

 

Data articol: 12/05/2013