Shop
Ultimele 100 de articole

Cum se păstrează corect alimentele în frigider

18 iulie 2013, , Vizualizări:
frigider_alimente

Specialiştii în igiena alimentară avertizează că frigiderul este nu doar un depozit de alimente, ci şi unul de microbi. Temperatura, modul şi locul de depozitare ale alimentelor pot favoriza contaminarea mâncării cu diverse bacterii, care ne pot îmbolnăvi. Primul efect este toxiinfecţia alimentară, care în perioada de vară este mai răspândită ca oricând.

 

Una dintre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare este contaminarea alimentelor, iar răspândirea bacteriilor se face cu atât mai uşor, cu cât mâncarea nu este depozitată corect în frigider, scrie RTV.NET.

 

Mare atenţie la locul în care depozitaţi carnea în frigider. Caserolele cu carne proaspătă se aşază numai în congelator la o temperatură de -18 grade Celsius. În frigider se pot depozita numai dacă aveţi de gând să le preparaţi imediat. Locul cel mai indicat este pe raftul cel mai de jos pentru a împiedica contaminarea celorlalte alimente din frigider.

 

Caserolele cu carne nu trebui niciodată aşezate în preajma legumelor, pentru că bacteriile de pe carne pot ajunge foarte uşor pe acestea.

Bacteriile de pe legume nu vor dispărea numai dacă le spălăm cu apa de la robinet, ele vor putea fi consumate în siguranţă numai dacă sunt gătite.

 

Află cum trebuie păstrate legumele, ouăle şi laptele în frigider pe RTV.NET.

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.