Rosiile… dulci, zemoase, delicioase si, nu in ultimul rand, sanatoase! Scazute in calorii, fara grasimi si bogate in vitamine. Ce ti-ai putea dori mai mult de la o leguma?!
Postul Pastelui a inceput si cei care doresc sa-l tina isi indreapta atentia catre produsele din soia. Desi pare o adevarata mana cereasca, fiind bogata in proteine, nutritionistii spun ca soia nu este pe atat de sanatoasa pe cat se crede.
Nu de putine ori s-a intamplat ca cineva sa gaseasca lucruri oribile in mancare. Iata o lista cu cele mai dezgustaroare lucruri gasite in produse, atat in America de Nord cat si in Europa.
Vrei sa traiesti cat mai mult? Ok, apa vie din fantana tineretii poate nu exista, insa ai putea sa beneficiezi putin de efectele ei consumand un anumit aliment care traieste in apa.
Odata cu venirea primaverii, cu totii ne gandim sa umblam la obiceiurile alimentare mai ales ca vrem sa fim sanatosi si sa aratam bine.
Traim intr-o epoca a vitezei, o epoca in care am invatat sa renuntam la micile placeri cotidiene in favoarea obligatiilor zilnice care, stim cu totii, ne cosuma tot mai mult timp si energie. Chiar si gatitul a devenit un lux pe care nu multi si-l pot permite.
In ultima perioada tot mai multi nutritionisti si specialistii in sport vorbesc despre beneficiile unei diete sanatoase si a importantei sportului in viata de zi cu zi a unei persoane.
Stii care este culmea dietei? Sa consumi alimente sanatoase si sa te imbolnavesti. Este ironic nu-i asa? Tonul, spanacul sau soia se gasesc in fruntea oricarei diete sanatoase recomandate de nutritionisti. Cu toate acestea consumul zilnic al acestor alimente sanatoase nu numai ca nu iti aduce beneficii, dar chiar te pot imbolnavi. Cauzele pot fi diverse: de la modul in care au fost crescute, impachetate si pana la cat de mult mancam si cat de des.
Arsenicul este o substanta toxica ce se gaseste in natura. Oamenii de stiinta au stabilit o legatura directa intre expunerea pe termen lung la arsenic, chiar si la nivel scazut, si dezvoltarea de cancer la vezica, plamani si piele, precum si diabet de tip doi si boli cardiovasculare.
Peştele Pangas (Pangasius este denumirea comercială din România) provine din Vietnam, unde este crescut industrial de-a lungul râului Mekong. În ciuda faptului că este foarte ieftin și popular, acest pește comportă riscuri grave pentru sănătatea celor care îl consumă.
Odata trecute sarbatorile de iarna oamenii isi dau seama ca au exagerat cu mancarea si acum incep sa caute sfaturi despre adoptarea unei diete si a unui stil de viata sanatos. Iata care sunt sfaturile sanatoase, care au functionat in 2013 si sunt valabile si in acest an.
De foarte multe ori, micul dejun este prima masa peste care oamenii sar, din lipsa de timp, lipsa de apetit, din obisnuinta construita in ani, din lipsa de imaginatie cu privire ce poti manca si gustos si sanatos la prima ora a zilei.
Ciocolata este placuta de aproape toata lumea indiferent de varsta si educatie. Adultii si copiiu iubesc ciocolata pentru ca ii ajuta sa se mentina in forma, dar si pentru gustul ei extraordinar.
Craciunul bate la usa si, odata cu apropierea sarbatorii si a petrecerilor de la birou, se apropie si acele nefericite bufeturi pline de mancaruri prost alese. Daca vei ciuguli din mancarurile respective, te poti alege cu o problema serioasa in ceea ce priveste dieta.
Inghetata, prajituri, biscuiti, cafea super indulcita, sucuri… Iata numai cateva exemple de “slabiciuni” in fata carora multi dintre noi sunt tentati sa cedeze. Desi stim cu totii cat de rau face sanatatii consumul excesiv de zahar, parca nu ne putem abtine.
Niciun nutritionist nu-ti va cere vreodata sa tii o dieta drastica de Sarbatori, mai ales cand stim cu totii ca masa incarcata de Craciun ne va face indiscutabil cu ochii.
Unii oameni trec prin sezonul gripei fara sa stranute macar o data, desi sunt incojurati de colegi sau membri ai familiei doborati de febra, tuse si nasuri infundate. Altii beau un suc rece sau trec pe strada pe langa cineva bolnav si a doua zi cad la pat.
Toti nutritionistii recomanda moderatia inainte si in timpul sarbatorilor de iarna. Mai ales daca vrei sa pierzi din greutate este important sa incepi sezonul sarbatorilor cu alimentele potrivite.
Kulinaria este o afacere care se ocupa cu productia mezelurilor 100% sanatoase, fara aditivi alimentari, respectiv fara celebrele E-uri, fara conservanti, coloranti si fara alte elemente „ajutatoare” si totodata extrem de nocive pentru sanatatea noastra.
Sucurile proaspete au devenit foarte populare incepand cu anii ’50. Acum, sa-ti fac suc natural, in propria casa, este ceva natural. In plus, nu e bar in care sa nu poti consuma sucuri preparate pe loc.