De ce nu e bine pentru tine sa sari peste micul dejun - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce nu e bine pentru tine sa sari peste micul dejun

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » De ce nu e bine pentru tine sa sari peste micul dejun

De foarte multe ori, micul dejun este prima masa peste care oamenii sar, din lipsa de timp, lipsa de apetit, din obisnuinta construita in ani, din lipsa de imaginatie cu privire ce poti manca si gustos si sanatos la prima ora a zilei. Se stie ca aceasta este greseala foarte mare pentru sanatate, avand in vedere faptul ca micul dejun poate apara organismul de cateva boli foarte grave. Iata insa si explicatia  specialistilor de la Universitatea Harvard, informatie utila cu siguranta pentru multi dintre noi, interesati de propria sanatate dar si a copiilor:

 

 

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard au ajuns la concluzia  ca persoanele care mananca micul dejun isi injumatatesc riscul de a deveni obezi si insulino-rezistenti. Stim cu totii ca obezitatea este principalul factor de risc in declansarea diabetului si a bolilor de inima. Iata deci un lant al slabiciunilor care porneste de la lipsa micului dejun.

 

 

Vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa iti obtii corpul inapoi, in timp ce esti si plin de energie, nu secatuit de diversele diete daunatoare sanatatii? Afla mai multe aici.

Explicatia? “Cand mancam, corpul nostru experimenteaza ceea ce se cheama <<efort termic>>. Mai exact se ard caloriile prin digerarea alimentelor. Daca te trezesti la 7 dimineata, sari peste micul dejun, mergi la serviciu si iei pranzul pe la amiaza, asta inseamna 5 ore in care organismul si-a redus considerabil arderea caloriilor”, a explicat Lona Sandon, medic si asistent universitar la Universitatea Harvard.

 

 

 

Ce inseamna un mic dejun sanatos?

Daca mananci un mic dejun sanatos, vei consuma mai putina mancare spre seara, cand corpul digera alimentele mai greu. Daca nu mananci deloc sau mananci un mic dejun sarac in nutrienti esentiali si necesari primei ore a zilei, iar se ajunge la lantul slabiciunilor de care se vorbeste mai sus in articol.

Dar ce inseamna un mic dejun sanatos?  “Pentru a nu mai gasi scuze ca n-ati avut timp pentru micul dejun, cel mai bine ar fi sa aveti tot timpul in frigider alimente potrivit unui mic dejun sanatos: lapte degresat, iaurt fara grasimi, suc de portocale, nuci, alune, banane, cereale integrale, paine integrala”, a adaugat medicul de la Harvard.

 

 

 

Vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa iti obtii corpul inapoi, in timp ce esti si plin de energie, nu secatuit de diversele diete daunatoare sanatatii? Afla mai multe aici.

 

Asadar, fie ca ne este sau nu foame, este vital pentru ingrijirea sanatatii sa consumam mic dejun zilnic inainte de a ne incepe orice activitate. Cu atat mai mult e important sa cream copiilor nostri obiceiuri sanatoase. Nu lasa copilul sa plece la scoala cu stomacul gol si sa manance abia la pauza de la ora 10 ceva (uneori ceva plin de calorii de la bufetul scolii, asa cum procedeaza unii parinti din comoditate).

Da-i copilului un mic dejun sanatos si nu foarte consistent iar creierul lui va fi pus pe roate imediat, putand face fata cu bine orelor scolare de la 8, ora dealtfel dificila pentru un copil de a fi atent si participativ la activitati.

Pregateste-i o gustare sanatoasa cu mana ta; este cu mult mai benefic pentru el decat snacksurile pe care le poate cumpara si care ii cresc brutal indicele glicemic, dandu-i o falsa senzatie de energie, urmata inevitabil de cadere, letargie, moleseala si lipsa de concentrare.

 

 

Afla aici alte beneficii pe care ti le aduce micul dejun, pentru tine si pentru copilul tau.

 

 

 

Alte subiecte pe aceeasi tema:

Invata-l de mic nutritia sanatoasa

Portiile alimentare ideale pentru copii  

Retete delicioase de mic dejun pentru copii

Cum pacalesti copilul sa manance mai multe fructe

 

 

Data articol: 05/01/2014