7 beneficii incredibile ale consumului de ciocolata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 beneficii incredibile ale consumului de ciocolata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 7 beneficii incredibile ale consumului de ciocolata

Ciocolata este placuta de aproape toata lumea indiferent de varsta si educatie. Adultii si copiiu iubesc ciocolata pentru ca ii ajuta sa se mentina in forma, dar si pentru gustul ei extraordinar. Acest produs iti poate satisface nevoia de dulce si, in acelasi timp, ajuta la imbunatatirea starii de sanatate in general. Ciocolata, in special cea neagra, aduce beneficii asupra sanatatii si te si ajuta sa ramai in forma fara prea mult efort. Iata 7 beneficii incredibile ale consumului de ciocolata.

 

 

1. Reduce riscul atacului de cord

Un studiu realizat in Suedia  a descoperit ca un consum de 54 grame de ciocolata neagra pe saptamana poate reduce cu 20% riscul de a suferi un atac de cord. Ciocolata contine flavonoide, antioxidanti benefici sanatatii.

 

 

 

2. Imbunatateste functiile mentale

Porivit unei cercetari realizate in Marea Britanie, la 90 de minute dupa consumul de ciocolata neagra, functiile cognitive se imbunatatesc. Mai mult, persoanele in varsta au avut rezultate mai bune la testele cognitive dupa ce au consumat ciocolata.

 

 

3. Imbunatateste musculatura

Siropul de ciocolata poate accelera recuperarea tesuturilor muschilor afectate in urma unui antrenament intens. Ciocolata ajuta la reducerea oboselii si la cresterea rezistentei.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/01/2014