Toti nutritionistii recomanda moderatia inainte si in timpul sarbatorilor de iarna. Mai ales daca vrei sa pierzi din greutate este important sa incepi sezonul sarbatorilor cu alimentele potrivite.
Kulinaria este o afacere care se ocupa cu productia mezelurilor 100% sanatoase, fara aditivi alimentari, respectiv fara celebrele E-uri, fara conservanti, coloranti si fara alte elemente „ajutatoare” si totodata extrem de nocive pentru sanatatea noastra.
Sucurile proaspete au devenit foarte populare incepand cu anii ’50. Acum, sa-ti fac suc natural, in propria casa, este ceva natural. In plus, nu e bar in care sa nu poti consuma sucuri preparate pe loc.
Oamenii se intreaba mereu cum pot adopta un stil de viata sanatos cand muncesc peste 50 de ore pe saptamana sau cand traiesc din ajutorul de somaj.
Vine iarna si parca simti ca incepi sa amortesti. Intri intr-o stare in care te simti fara energie, lipsit de vlaga, fara chef. E un raspuns natural al corpului la vremea de afara.
Daca iti plac pestele si fructele de mare, n-ar strica sa te uiti pe eticheta produsului de unde provin. Acvacultura este o industrie profitabila, dar care nu aduce tot timpul pe piata cele mai bune produse. Iata 6 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pestele din crescatorii, potrivit site-ului mindbodygreen.com.
Inainte de a prepara dovleacul pentru desert, nu uita sa nu arunci semintele. Pastreaza-le pentru a te bucura de o multime de beneficii pentru sanatatea ta si a familiei tale.
Dupa ce au analizat dietele a peste 8000 de locuitori din Grecia, Italia, Spania, Franta si Marea Britanie, cercetatorii Centrului National de Sanatate din Bordeaux (Franta) au constatat ca rezidentii din Marea Britanie aveau o incidenta ridicata a atacurilor de cord.
Cuvantul de ordine in ultima vreme este “nu am timp”. Nu am timp sa mananc, nu am timp sa fac sport, nu am timp sa citesc, nu am timp sa fac mai nimic.
Persoanele care trăiesc singure au un regim alimentar dezechilibrat, care le afectează sănătatea, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici, condusă de Annlijn Conklin, de la Centrul de cercetare privind alimentaţia şi activitatea (CEDAR).
Probabil si tu traiesti cu impresia ca, daca vrei sa te hranesti sanatos, trebuie sa cheltuiesti o groaza de bani. De cele mai multe ori, acest lucru este adevarat, insa exista alimente naturale si sanatoase care nu costa foarte mult.
Aceste alimente nu numai ca te vor ajuta sa arzi grasimile de pe abdomen, dar iti vor conferi si multe alte benefici pentru sanatate.
Cand vrei sa slabesti sau decizi sa te hranesti mai sanatos, o mare parte dintre mancarurile si bauturile preferate ajung pe „lista neagra“ de alimente pe care sa le ocolesti.
Când vine vorba despre alimente sau băuturi, cu toţii suntem mai atenţi la ceea ce consumăm. Dar oare tot ce scrie pe etichetă este adevărat? Iată câteva lucruri înspăimântătoare despre alimente, menţionate în cartea “1,001 Facts that Will Scare the S#*t Out of You” (1.001 lucruri care m-au speriat de moarte”, aparţinând americanului Cary McNeal.
Cercetătorii americani au examinat la microscop compoziţia chicken nuggets (bucăţi de pui prăjite) aparţinând a două lanţuri de restaurante fast-food foarte cunoscute din America.
Casa cu gemene – cele mai bune branzeturi traditionale pentru familia ta, direct la tine acasa
Mancarurile tale preferate pot sa te ajute sa pierzi in greutate. Cum te apuci de o dieta, incepi prin a-ti interzice anumite alimente. Nu manca paine sau cartofi ca au prea multi carbohidrati. Nu manca ciocolata ca ingrasa. Si lista continua. Suna cunoscut?
Branza, in general, nu prea lipseste din frigiderele noastre. Fie ca preferam branza telemea romaneasca, sau, dimpotriva, suntem iubitori de branzeturi fine frantuzesti, sub o forma sau alta o folosim in alimentatie sau macar ne ajutam de ea la prepararea salatelor, a legumelor gratinate, ori a cunoscutelor macaroane cu branza.
O firmă braziliană a lansat de curând pe piaţă pastile cu ulei de usturoi care neutralizează mirosul neplăcut al gazelor intestinale.
Mezelurile tradiţionale afumate sunt departe de ce erau odinioară. Pastrama, şunca sau cârnaţii nu mai sunt afumate după vechea metodă, ci în mod artificial, cu fum lichid, informează România TV. Metoda este inovatoare, spun cei din industrie. Ce nu spun este că, printre altele, acest fum conţine substanţe cancerigene.