Oamenii de stiinta avertizeaza ca lumea se afla pe punctul de a intra in „era post antibiotica”, in care bacteriile sunt din ce in ce mai rezistente la antibiotice. Sunt doua mari cauze ale unui asemenea „comportament”: hranirea animalelor cu antibiotice pentru a se preveni imbolnavirea lor si doi abuzul uman de antibiotice.
Doar o treime dintre respondentii unui sondaj de opinia au stiut ca atunci cand esti pe antibiotice nu trebuie sa intrerupi tratamentul, ci este nevoie sa fie dus pana la capat, conform recomandarilor medicale. Neprocedand astfel, bacteriile din organismul tau devin mai puternice decat antibioticele si poti infesta si alti oameni. Deja exista boli cu transmitere sexuala rezistente la antibiotice, iar acest lucru este cu adevarat o problema.
Daca te confrunti cu o infectie usoara nu apela la antibiotice. Incearca sa folosesti solutii naturale. Bineinteles, ai o infectie puternica pe care sistemul tau imunitar nu o poate razbi atunci cel mai inteligent lucru este sa mergi la medicul de familie care iti va prescrie tratamentul potrivit.
Iata mai jos cele mai puternice antibiotice naturale la care sa apelezi in viata de zi cu zi:
- Usturoiul
De zeci de mii de ani usturoiul este folosit de catre oameni pentru tratarea bolilor. Usturoiul contine alicina, substanta care ii ofera mirosul caracteristic si care are si proprietati antibiotice si antivirale. Un studiu a aratat ca alicina reduce riscul de a raci cu pana la 64%, iar in cazul in care a racit reduce simptomele cu pana la 70%.
- Otet din cidru de mere
Otetul din cidru de mere contine acid acetic si acid malic laolalta cu minerale, vitamine si aminoacizi. Totodata, in continutul sau se gasesc pectina, vitaminele A, B6, C, E, tiamina, licopen, niacina si acid pantotenic. Tocmai de aceea otetul din cidru de mere este o bautura sanatoasa, extrem de puternica. S-a demonstrat ca otetul de cidru are efecte antivirale, antibacteriene si antifungice.
- Hreanul
S-a demonstrat ca hreanul este un antibiotic bun, este eficace in combaterea infectiilor sinusurilor, infectiilor intestinale, a vezicii urinare si a infectiilor pielii. Are in continut bogat in sulf care, probabil, contribuie la proprietatile sale antibiotice. Se mai spune ca hreanul are abilitatea de a ajuta la eliminarea parazitilor din organism.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!