Fasolea este o sursa accesibila de proteine, fibre, fier si vitamine, care ofera multe beneficii pentru sanatate. Proteina din fasole poate ajuta la mentinerea si repararea corpului.
Fasolea contine aminoacizi, care sunt elementele constitutive ale proteinelor pe care corpul le foloseste pentru a se vindeca si pentru a produce tesuturi noi, cum ar fi os, muschi, par, piele si sange.
Fasolea contine mai multi nutrienti vitali, inclusiv folat.
Folatul este esential pentru sanatatea generala, pentru a produce celule rosii din sange sanatoase si pentru a ajuta la prevenirea defectelor tubului neural la un fat in timpul sarcinii.
Fasolea este bogata in polifenoli, care sunt un tip de antioxidant. Antioxidantii lupta impotriva efectelor radicalilor liberi, substante chimice daunatoare pe care organismul le produce in timpul metabolismului si al altor procese.
Te mai poate interesa: De ce este important si cum sa dam copiilor fasolea verde?
Beneficiile fasolei pentru inima
O revizuire si meta-analiza din 2013 au gasit o corelatie clara intre consumul de fasole si un risc mai mic de boli coronariene. Nutrientii din fasole pot ajuta la scaderea colesterolului. Colesterolul ridicat este un factor de risc pentru bolile de inima si atacurile de cord.
Beneficiile fasolei in lupta cu cancerul
Unele studii au aratat ca fasolea actioneaza ca antioxidanti si agenti antiinflamatori. Aceste efecte ar putea reduce riscul de cancer.
Cercetarile publicate in 2015 au analizat daca fasolea ar putea avea proprietati antioxidante care lupta impotriva cancerului intestinal. Rezultatele au sugerat ca fasolea neagra a avut cea mai mare activitate antioxidanta.
Nu rata nici: Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto)
Beneficiile fasolei pentru diabetici
Fasolea poate ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza din sange sau chiar la prevenirea diabetului. Fasolea este bogata in fibre, ceea ce poate ajuta la scaderea glicemiei.
Consumul unei diete bogate in fibre ar putea reduce riscul de diabet de tip2. Au existat, de asemenea, dovezi ca ar putea ajuta la scaderea zaharului din sange la persoanele care au diabet.
Imagine de Jan Nijman de la Pixabay