Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto) - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto)

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto)
Experiment Fasolea iubita

Despre puterea cuvintelor “te iubesc” si “multumesc” stim cu totii, cel putin multi dintre noi am citit si stim teorie multa. Multe studii si carti de dezvoltare personala si spirituala ne arata ca aceste cuvinte magice au un efect extraordinar asupra formei de viata care sunt atinse de ele: oameni, animale, flori dar si spatii in care traim, lucram, locuim.

Dr Masatu Emoto dovedeste la randu-i ce efecte au aceste cuvinte asupra apei si moleculelor sale, in cartea “Miracolul apei” de la editura Divin.ro.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Acest articol nu isi propune sa inmulteasca teoria pe acest subiect ci sa prezinte un rezultat practic, un experiment simplu, realizat pe durata a 10 zile, asupra a 10 boabe de fasole puse la incoltit in conditii egale de lumina, apa si adancime in pamant.

Rezultatul obtinut confirma puterea incredibila pe care o au cuvintele pozitive, cuvintele “te iubesc”, “am incredere in tine”, “cred in tine ca vei creste mare, sanatoasa, frumoasa”.

Ele o au asupra oricarui om, in mod cu totul special asupra formelor de viata aflate in crestere, cum sunt copiii, animalutele, plantele, care le absorb cu nesat precum este apa absorbita de o planta insetata.

Este imperios necesar ca orice parinte sa fie constient de forta si efectul cuvintelor sale rostite asupra cresterii fizice si emotionale a copiilor sai.

Este vital sa intelegem ca celulele noastre se dezvolta armonios si sanatos daca primesc ingredientele benefice si nu se dezvolta bine daca sunt supuse indiferentei sau cuvintelor si sentimentelor negative.

A te iubi pe tine insati este forma suprema de a-ti asigura viata armonioasa pe pamant.

A rosti copilului tau cat mai des ca il iubesti, crezi in el, ca il sustii indiferent de provocarile prin care viata il trece, este unul din cele mai frumoase daruri pe care i le poti face zilnic. A sta departe de cuvintele si sentimentele negative adresate copilului tau este deja ceva obligatoriu de facut.

In ce a constat experimentul:

10 boabe de fasole obisnuita au fost puse intr-un suport de plastic pentru oua, in conditii egale ca adancime in pamant, ca udare si acces la lumina naturala. Asadar, conditiile fizice au fost egale, asa cum avem cu totii conditii fizice egale pentru trai: lumina soarelui, aer, apa, hrana de baza.

In fiecare zi, de cateva ori pe zi, atentia a fost indreptata, ca energie, sentimente si vorbe, doar catre 6 boabe de fasole, cele din partea dreapta (stanga suportului). Lor li s-a spus “te iubesc”, “cred in tine”, “iti multumesc ca existi”, iar cuvintele au fost insotite de o stare de iubire si de drag autentic si de incredere ca ele simt ceea ce primesc.

Celelalte 4 boabe de fasole din partea stanga (dreapta suportului) au fost tratate cu indiferenta pe toata durata experimentului: nu au fost privite, nu li s-au spus cuvinte de iubire, nu li s-a transmis afectiune si incredere, ci doar au fost udate la fel ca celelalte.

Ce s-a intamplat:

Dupa primele zile, prima boaba de fasole care a incoltit a fost una din cele 6. Dupa alte 2 zile, au urmat alte doua boabe din cele 6 iubite si ingrijite.

Dupa primele 4 zile, dintre cele 4 neiubite nu a iesit nimic la acel moment.

fasole start

In urmatoarele 6 zile ale experimentului, atentia a fost concentrata pe doua din cele care deja au dat din zona iubita, incurajandu-le sa creasca inalte si viguroase, asigurandu-le cu “cred in tine, am incredere ca vei creste inalta, sanatoasa, viguroasa”. Cele neiubite au continuat sa nu primeasca atentie, cuvinte si afectiune. Dintre ele, doua au reusit sa incolteasca, insa si-au oprit evolutia intr-un stadiu incipient, ramanand pitic firul incoltit.

La capatul celor 10 zile de experiment, rezultatul este:

fasole

Din cele 4 boabe de fasole neiubite, doua au incoltit dupa 6 zile insa nu s-au putut dezvolta.

fasole

Din cele 6 boabe de fasole iubite care au primit constant atentie pozitiva, incurajari, afectiune, mangaiere, 4 au incoltit si s-au inaltat. Din acestea 4, doua din ele care au fost constant incurajate sa se inalte si sa creasca viguros, chiar au devenit cele mai inalte dintre toate boabele de fasole.

fasole

Coincidenta sau nu, iubirea face minuni concrete.

Daca au reactionat astfel timp de 10 zile niste boabe de fasole, ganditi-va cum reactioneaza celulele corpului fiecaruia dintre noi si ale copiilor nostri, la cuvintele, atitudinea, sentimentele pozitive sau negative indreptate asupra lor ani de zile la rand.

Avem o responsabilitate uriasa, in fata noastra si a copiilor nostri.

Te poate interesa si ultimul VIDEO Sfatulparintilor.ro. Il poti urmari aici.

De reflectat!

Cu dragoste,

Cristina Niculescu

Data articol: 30/09/2021