Termenul de detoxifiere este din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani pentru că ne ajută să eliminăm din organism toxinele și să ne păstrăm sănătatea la un nivel optim. În acest proces, este important să avem în calcul ficatul, principalul sistem de filtrare din organism, cel ce are numeroase funcții fără de care nu putem duce o viață normală. Printre acestea, neutralizarea toxinelor, esențială pentru un sistem imunitar bun. Nutriționistul Gianluca Mech explică dacă este cu adevărat nevoie să facem periodic o detoxifiere a acestui organ.
„Faptul că mâncăm dezechilibrat și în cantități mari alimente cu conservanți, provoacă o destabilizare a sănătății ficatului. El are rolul să filtreze aceste toxine, însă, dacă îl suprasolităm, este posibil să nu mai poată funcționa la nivel optim. Există, din fericire, obiceiuri alimentare sănătoase pe care le putem implementa în dieta noastră zilnică și care au rol foarte important în detoxifiere ficatului și, prin urmare, în buna funcționare a acestuia”, spune nutriționistul Gianluca Mech.
Ceai verde și ceai negru
Un studiu recent a demonstrat faptul că ceaiul verde, consumat zilnic, poate îmbunătății markerii de sânge responsabili cu sănătatea ficatului. Ceaiurile negru și verde pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de enzime și grăsimi din ficat. E important să știm însă că este bine să alegem între ceaiul negru și cel verde și să nu consumăm mai mult de o cană pe zi.
Struguri
Strugurii, mai ales soiurile roșii, conțin resveratrol, un compus important pentru un organism sănătos. Există o serie de studii care au arătat că strugurii și extractul din semințe de struguri protejează ficatul și luptă împotriva inflamațiilor din corp”, declară nutriționistul Gianluca Mech.
Citeste si: Ceaiuri pentru ficat. Lista plantelor cu efecte benefice pentru sanatatea ficatului
Frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt bogate în clorofilă și absorb o mulțime de toxine din sânge. Sunt pline de vitamine, minerale și fibre și nu au prea multe calorii, fiind extrem de indicate. O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de obezitate, boli de inimă și hipertensiune arterială.
Legume crucifere
Legumele crucifere reprezintă o sursă importantă de glutation. Acesta contribuie la eliminarea agenților cancerigeni și a altor compuși toxici din organism. Exemple de astfel de legume? Broccoli, varză, conopidă, etc”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.
Pește gras
Dacă ești o persoană care iubește fructele de mare, recomand ton proaspăt, hamsii, sardine și macrou. Peștele gras este bogat în acizi grași Omega-3 care reduc inflamația din corp. Cercetările spun că acizii grași previn totodată acumularea de grăsimi în exces și mențin nivelurile enzimelor din ficat.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!