7 beneficii pe care le are castravetele. Tu le stiai? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 beneficii pe care le are castravetele. Tu le stiai?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 7 beneficii pe care le are castravetele. Tu le stiai?

Iti mai aduci aminte de sceneta “Castravetele” a lui Florin Piersic? Tu ce stii despre castravete? Iti prezentam cateva dintre beneficiile pe care le are castravetele pentru sanatate.

 

  1. Castravetele lupta impotriva unor forme de cancer

Castravetele este cunoscut pentru faptul ca are in componenta secoisolariciresinol, lariciresinol si pinoresinol. Toti acesti antioxidanti reduc riscul de a dezvolta unele forme de cancer, incluzand cel ovarian, la san, prostata si uterin.

 

 

  1. Castravetele vindeca diabetul, reduce colesterolul si controleaza tensiunea arteriala

Sucul de castravete contine un anumit hormon de care au nevoie celulele pancreasului pentru a produce insulina, de care orice bolnav de diabet are nevoie. De asemenea, cercetarile au demonstrat ca un anume compus din castravete ajuta la reducerea nivelului de colesterol. In plus, leguma continr multe fibre, potasiu si magneziu. Acesti nutrienti ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, castravetele este bun atat pentru tratarea atat a tensiunii ridicate cat si a celei scazute.

 

 

  1. Castravetele ajuta la improspatarea respiratiei

Sucul de castravete vindeca bolile gingivale. Ia o felie de castravete si tine-o cu limba, timp de o jumatate de minut, in cerul gurii. Fitochimicalele din leguma vor distruge bacteriile din gura responsabile pentru respiratia urat mirositoare.

 

 

  1. Castravetele face parul matasos si intareste unghiile

Siliciul, un mineral minune continut de castravete, confera stralucire parului si unghiilor pe care le si intareste. In plus, ajuta la stimularea cresterii parului.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/07/2015