Tradiţii şi superstiţii pentru cea mai lungă zi din an - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tradiţii şi superstiţii pentru cea mai lungă zi din an

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Tradiţii şi superstiţii pentru cea mai lungă zi din an

Solstiţiu de vară. Pe 21 iunie, la ora 8 şi 4 minute, este momentul solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice. La această dată este cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte a anului.

Solstiţiul de vară a fost, din timpuri străvechi, un moment încărcat de superstiţii şi semnificaţii, scrie RTV.NET.

 

Solstiţiul reprezintă cele două momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau cea mai mică înălţime faţă de Ecuator. Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor Pământului nu este constant perpendiculară pe planul orbitei Pământului.

Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

 

Solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului.

 

Solstiţiul de vară era şi un prilej de găsire şi folosire a apei magice.

Îmbăierea în lacuri sau râuri avea un efect curativ, dar constituia şi un ritual de renaştere. În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 21/06/2013