Tot ce trebuie să știți despre ecranul telefonului mobil - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tot ce trebuie să știți despre ecranul telefonului mobil

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Tot ce trebuie să știți despre ecranul telefonului mobil
ecranul telefonului mobil

Alegerea telefonului mobil care se potrivește cel mai bine stilului nostru de viață este o sarcină care poate deveni complicată, având în vedere numărul mare de specificații tehnice pe care adesea nu le cunoaștem. De aceea, Samsung prezintă câteva specificații ale ecranului de care să ținem cont atunci când alegem un smartphone.

1. Dimensiune

Dimensiunea ecranului este măsurată în diagonală și este prezentată în inci. Astăzi standardul industriei sunt ecranele de 6”, dar dispozitivele mai avansate precum seria Samsung Galaxy S21 încorporează ecrane mai mari, deoarece sunt convenabile atunci când vizionați un film, videoclipuri, jucați jocuri sau pur și simplu vă aflați pe rețelele sociale.

Mai mulți centimetri nu fac neapărat smartphone-ul mai mare, depinde și de rame sau cadre. Telefoanele Samsung au rame de dimensiuni minime, deci, în ciuda faptului că au un ecran mare, sunt ușor de manipulat cu o singură mână și suficient de confortabile pentru a fi transportate.

Samsung Galaxy – descoperă ofertele eMAG

Un ecran ideal pentru afișarea conținutului nu ar trebui să aibă întreruperi, luați în considerare echipamentele care nu au „notch” (pentru a ascunde camera și senzorii) sau al cărui modul frontal al camerei este foarte mic pentru a nu perturba fluiditatea ecranului. Dispozitivele Galaxy nu au acel „breton”, tehnologia ecranului lor poate fi Infinity o (gaură mică în ecran), Infinity V (notch mic în formă de V) sau Infinity U (notch cu formă rotunjită).

2. Tehnologii de afișare

Există mai multe tipuri de tehnologii de ecran, dar cele mai frecvente sunt: ​​LCD (Liquid Crystal Display) – care în urmă cu câțiva ani erau cele mai avansate de pe piață – și OLED (Organic Light-Emitting Diode), care reprezintă o calitate superioară, fiind mai subțiri și mai strălucitoare.

Ecranele OLED au și variante, cele mai frecvente sunt AMOLED, Super AMOLED și Dynamic AMOLED. Primele încorporează îmbunătățiri în contrast și luminozitate, în timp ce Dynamic AMOLED – cel mai avansat – oferă o definiție și o claritate de neegalat.

3. Rezoluție

Ecranul unui telefon mobil este împărțit în pixeli, care este cea mai mică parte în care este împărțită o imagine; prin urmare, cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât rezoluția este mai mare. În ceea ce privește rezoluția ecranelor telefonului mobil, cele mai frecvente sunt HD, Full HD și Full HD+, acesta din urmă fiind cel care oferă cea mai bună calitate. În timp ce HD oferă o rezoluție de 1280 (înălțime) x 720 (lățime), Full HD+ este la 2160 × 1080, având o densitate de pixeli mai mare și un consum de energie mai mic.

Prin urmare, nu numai să ia în considerare dimensiunea ecranului, ci și rezoluția, aceasta va depinde dacă imaginea este afișată corect.

4. Puncte per inch (DPI)

În specificațiile ecranelor vedem adesea acronimul dpi, care se referă la numărul de pixeli pe inch; în acest fel, cu cât este mai mare numărul, cu atât mai multă definiție oferă telefonul mobil. Se spune că ochiul uman distinge o limită de 530 ppi, deci căutați un dispozitiv precum Samsung Galaxy S21 Ultra, care atinge o densitate de 515 ppi.

5. Rata de refresh

Unul dintre cele mai importante aspecte ale ecranului este rata de reîmprospătare, care este de câte ori ecranul este actualizat cu imagini noi pe secundă; prin urmare, cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mică întârzierea mișcării.

Această caracteristică este utilă atunci când joci jocuri video, oferind un avantaj competitiv jucătorului cu cea mai bună rată de refresh. Majoritatea dispozitivelor de pe piață furnizează o frecvență de 60 Hz; cu toate acestea, noua serie de dispozitive Samsung Galaxy S21 oferă 120Hz, ceea ce se traduce printr-o experiență mai lină.

6. Durabilitate

Unul dintre cele mai scumpe și dificil de înlocuit componente ale unui telefon mobil este ecranul; În ciuda acestui fapt, atunci când cumpărăm un dispozitiv mobil, nu acordăm prea multă atenție calității display-ului. Compania care se ocupă de dezvoltarea cristalelor de telefonie mobilă este Corning Inc cu produsul său Gorilla Glass și majoritatea producătorilor integrează aceste panouri deoarece au tehnologii care previn spargerea sau zgârieturile. Prima generație a fost prezentată în 2007, astăzi există pe piață versiunile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și Victus, aceasta din urmă fiind cea care oferă cel mai înalt grad de protecție și cea utilizată în linia Samsung Galaxy S21 de dispozitive. Rețineți că mulți producători folosesc și sticlă pe spatele echipamentului, asigurați-vă că provin din cele mai recente versiuni de sticlă Gorrilla.

Data articol: 24/08/2021