Cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală. Vezi cum o depistezi şi la ce riscuri te expui - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală. Vezi cum o depistezi şi la ce riscuri te expui

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală. Vezi cum o depistezi şi la ce riscuri te expui
Infecţia cu Chlamydia Trachomatis este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală la nivel mondial. Din cauza faptului că, de cele mai multe ori, femeile şi bărbaţii care au contactat boala nu prezintă simptome, infecţia poate să treacă neobservată. Infecţia cu Chlamydia Trachomatis duce la complicaţii oculare, reumatismale, perinatale, iar în cazul femeilor însărcinate există riscul transmiterii infecţiei la copil.

Infecţiile genitale determinate de Chlamydia Trachomatis reprezintă cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Infecţia dată de Chlamydia Trachomatis se transmite de obicei pe cale sexuală, poarta de intrare fiind reprezentată de uretră la bărbat şi cervix la femeie”, a explicat pentru RTV.NET medicul ginecolog Andreea Ruxandra Albu.

Ce simptome prezintă infecţia cu Chlamydia Trachomatis

Cel mai frecvent, boala nu prezintă simptome, astfel ea scapă frecvent nediagnosticată şi netrată, ceea ce favorizează răspândirea ei şi aparitia complicaţiilor: boala inflamatorie pelvină, infertilitate, durere pelvina cronică, sarcină ectopică. De aceea, este obligatoriu consultul ginecologic periodic!

„La femei, simptomatologia este una foarte vastă, începând de la dureri pelviabdominale joase (uneori o durere surdă sau poate chiar una acută), sensibilitate anexială, durere la contact sexual (la examenul clinic, manevra de mobilizare a uterului este dureroasă). Toate aceste semne sunt caracteristice unei boli inflamatorii pelvine. Boala inflamatorie pelvină chlamydiană se prezintă asemănător cu cea determinată de alte microorganisme, cu excepţia faptului că se produce mai lent, cu perioade de acutizare, în special în timpul menstruaţiei sau imediat după aceasta. La bărbaţi, eventuala cronicizare conduce la uretrita cronică, prostatită, epididimită, proctită, sindrom Reiter, infertilitate”, a mai precizat Andreea Ruxandra Albu.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Data articol: 27/11/2012