rekaalina, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 2 din 2
Ultimele

rekaalina

Frigarui

Ingrediente

100g pulpe pui dezosate, 200g pulpa de porc, 2cepe, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei portocaliu, 1 rosie, sunculita de casa, duvlecei, ulei, sare, tepuse de lemn.

30 aprilie 2012

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente: pulpa de miel, pentru bait(sare, apa, foi de dafin, oregano, usturoi, ceapa, otet, vin, ulei, piper boabe)

17 aprilie 2012

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

17 aprilie 2012

Cozonac de casa

Ingrediente:

Pentru maia: 500g faina, 200ml lapte caldut, 2 lingurute de zahar, 50g de drojdie (recomand drojdie vrac nu la cuburi)

Pentru aluat: 500g faina, 1 lingurita sare, 4oua, 4 lingurite zahar, 250 unt topit caldut, coaja de portocala, ulei

17 aprilie 2012

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

14 aprilie 2012

Tochitura moldoveneasca

Ingrediente pulpa de pui dezosata-3buc, ceapa, sare, usturoi, bulion, ardei; pentru mamaliguta: apa, sare, malai.   Tehnica prepararii Se ia ceapa care se taie, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, peste aceasta prajeala se pune bulionul si

19 februarie 2012

Sarmalute cu mamaliguta

Ingrediente
-carne tocata amestec-1kg
-1 ceapa
-1 morcov
-300g orez
-sare

19 februarie 2012

Cotlet la cuptor cu piure si pepene rosu murat

Ingrediente

4 bucati de cotlet de porc cu os, 2 linguri bulion, sare, piper, apa, ulei, usturoi, vin alb

19 februarie 2012

Aripioare prajite cu mamaliguta si usturoi

Ingrediente 500g aripi de pui, sare, ulei   Tehnica prepararii Se spala aripile, se portioneaza, se sareaza si se pun la prajit in ulei incins la foc mediu. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si mujdei de ustoui. Pofta

19 februarie 2012

Snitel cu piure

Ingredinte:

pentru sinitel: 200g piept,2 oua, faina, sare, apa minerala

12 februarie 2012

pui cu smatana si mamaliguta

ingrediente -carne de pui -smantana 750g -ceapa -ulei -sare -f aina de porumb -apa -usturoi Tehn ica prepararii: Peste ceapa calita se pun bucatile de carne si se la lasa si ele la calit 30 min. Cand carnea e gata

29 ianuarie 2012

Friptura de porc si vita la cuptor

Ingrediente -3buc carne vita -3buc carne porc -1/2 ceasa ulei -5 felii lamaie -2 catei usturoi -1 pahar vin alb -apa -sare -1 ceasca bulion Tehnica prepararii Se lasa carnea in bait(apa,vin,usturoi taiat felii,sare) timp de 5 ore.Cand este gata

29 ianuarie 2012

Pui cu piure

Ingrediente:cartofi-300g,cponele de pui-2 buc,ulei,sare Tehnica prepararii:Cartofii se curata,se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.Carnea se spala si se pune la prajit.Cand cartofii sunt fierti ,acestia se paseaza si se servesc cu copanele prajite.Pofta buna.

29 ianuarie 2012

Pate cu sos

Ingrediente”paste-250g,kaizer-50g,o ceapa mica, sos pentru paste,sare Tehnica prepararii:Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sar etimp de 10 minute.Ceapa se taie marunt se pune la calit impreuna cu kaizerul.Se adauga sosul de paste,se sareaza si se lasa inca

29 ianuarie 2012

Ficatei de pui cu mamaliguta

Ingrediente: 500 gr ficatei de pui,2 catei de usturoi,ulei ,sare, piper dupa gust,patrunjel. Pentru mamaliguta: apa,sare si faina de porumb.   Tehnica prepararii: Intr-o tigaie punem uleiul pe aragaz. Cand s-a incins uleiul, adaugam ficateii. Punem un capac si ii

28 noiembrie 2011

Somon cu legume la cuptor

Ingrediente: 200g somon, portocale-2bucati, masline, unt, legume (cartofi,morcovi,ardei)   Tehnica prepararii: Somonul se portioneaza, se spala si se pune in zeama de portocle timp de 30 de minute dupa care se introduce la cuptor cu masline si felii de portocale.

08 noiembrie 2011