Ingrediente: pulpa de miel, pentru bait(sare, apa, foi de dafin, oregano, usturoi, ceapa, otet, vin, ulei, piper boabe)
Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.
Ingrediente:
Pentru maia: 500g faina, 200ml lapte caldut, 2 lingurute de zahar, 50g de drojdie (recomand drojdie vrac nu la cuburi)
Pentru aluat: 500g faina, 1 lingurita sare, 4oua, 4 lingurite zahar, 250 unt topit caldut, coaja de portocala, ulei
Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.
Ingrediente pulpa de pui dezosata-3buc, ceapa, sare, usturoi, bulion, ardei; pentru mamaliguta: apa, sare, malai. Tehnica prepararii Se ia ceapa care se taie, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, peste aceasta prajeala se pune bulionul si
Ingrediente
-carne tocata amestec-1kg
-1 ceapa
-1 morcov
-300g orez
-sare
Ingrediente
4 bucati de cotlet de porc cu os, 2 linguri bulion, sare, piper, apa, ulei, usturoi, vin alb
Ingrediente 500g aripi de pui, sare, ulei Tehnica prepararii Se spala aripile, se portioneaza, se sareaza si se pun la prajit in ulei incins la foc mediu. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si mujdei de ustoui. Pofta
Ingredinte:
pentru sinitel: 200g piept,2 oua, faina, sare, apa minerala
ingrediente -carne de pui -smantana 750g -ceapa -ulei -sare -f aina de porumb -apa -usturoi Tehn ica prepararii: Peste ceapa calita se pun bucatile de carne si se la lasa si ele la calit 30 min. Cand carnea e gata
Ingrediente -3buc carne vita -3buc carne porc -1/2 ceasa ulei -5 felii lamaie -2 catei usturoi -1 pahar vin alb -apa -sare -1 ceasca bulion Tehnica prepararii Se lasa carnea in bait(apa,vin,usturoi taiat felii,sare) timp de 5 ore.Cand este gata
Ingrediente:cartofi-300g,cponele de pui-2 buc,ulei,sare Tehnica prepararii:Cartofii se curata,se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.Carnea se spala si se pune la prajit.Cand cartofii sunt fierti ,acestia se paseaza si se servesc cu copanele prajite.Pofta buna.
Ingrediente”paste-250g,kaizer-50g,o ceapa mica, sos pentru paste,sare Tehnica prepararii:Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sar etimp de 10 minute.Ceapa se taie marunt se pune la calit impreuna cu kaizerul.Se adauga sosul de paste,se sareaza si se lasa inca
Ingrediente: 500 gr ficatei de pui,2 catei de usturoi,ulei ,sare, piper dupa gust,patrunjel. Pentru mamaliguta: apa,sare si faina de porumb. Tehnica prepararii: Intr-o tigaie punem uleiul pe aragaz. Cand s-a incins uleiul, adaugam ficateii. Punem un capac si ii
Ingrediente: 200g somon, portocale-2bucati, masline, unt, legume (cartofi,morcovi,ardei) Tehnica prepararii: Somonul se portioneaza, se spala si se pune in zeama de portocle timp de 30 de minute dupa care se introduce la cuptor cu masline si felii de portocale.