Simturile bebelusului, dezvoltarea pe etape, de la 0 la 2 ani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Simturile bebelusului, dezvoltarea pe etape, de la 0 la 2 ani

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Simturile bebelusului, dezvoltarea pe etape, de la 0 la 2 ani
Cum sa faci masajul bebelusului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2692199_1920
Simturile bebelusului sunt, inca din timpul vietii intrauterine, un caleidoscop de sentimente, sunete, mirosuri, gusturi si unghiuri de perceptie. Apoi, in primii ani de viata, bebelusul isi dezvolta pas cu pas cele cinci simturi de baza – vazul, auzul, gustul, mirosul si pipaitul. Incepand cu varsta de 12 luni apar chiar si simturi speciale. Pentru ca ajuta copilul sa se dezvolte mental, emotional si fizic, culegand informatii pretioase despre mediul in care traieste, devine foarte important sa stim care sunt stadiile de dezvoltare a fiecarui simt in parte, in functie de varsta bebelusului.

Din acest articol vei afla totul despre simturile bebelusului de la 0 la 2 ani!

Simturile bebelusului in timpul vietii intrauterine

Simtul tactil inca din timpul sarcinii

Iti vine sa crezi ca simte ceea ce atinge sau il atinge inca din saptamana 7 de sarcina? In saptamana 10 de sarcina partea cea mai sensibila este zona genitala, in saptamana 11 – palmele, iar in saptamana 12 – talpile. Abdomenul este cea mai sensibila zona in saptamana 17, la fel si degetele de la maini, pe care le va suge cu placere. In saptamana 32 de sarcina (8 luni) bebelusul isi poate atinge si explora aproape toate partile corpului, acestea fiind deja sensibile la cald, rece, durere sau atingere/presiune.

Simtul gustului in timpul vietii intrauterine

Il poate folosi inca din saptamana 13 de sarcina, iar papilele gustative sunt pe deplin dezvoltate in saptamana 15. In functie de alimentatia mamei in sarcina, fatul poate simti prin lichidul amniotic gustul de condimente, usturoi, ceapa si orice alt gust intens. In ultimele doua luni de sarcina fatul inghite pana la un litru de lichid amniotic zilnic, ceea ce il ajuta sa primeasca laptele matern din prima zi, indiferent de gustul lui, gust cu care este deja obisnuit.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 22/09/2018