Cum sa ai grija de ochii copilului tau. Cum sa stii daca are o problema de vedere - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ai grija de ochii copilului tau. Cum sa stii daca are o problema de vedere

Cum sa ai grija de ochii copilului

Ochii copilului de scoala

Multi parinti devin foarte interesati de calitatea vederii copilului lor atunci cand acesta se duce la scoala, intrucat asa de mult din succesul si starea de implinire a copilului depinde ce se vede ca se intampla in clasa si la tabla. Un foarte mare numar din cei ce poarta ochelari declara ca au inceput sa poarte cand s-au dus la scoala pentru ca nu vedeau bine la tabla.

Copiii de scoala trebuie testati la ochi inainte sa inceapa scoala si apoi o data la 2-3 ani in timpul scolii, in caz ca nu poarta ochelari. Cei ce poarta ochelari trebuie sa vada medicul o data pe an pentru a vedea daca prescriptia dioptriilor li s-a schimbat.
Pe masura ce copilul creste, el poate deveni interesat in lentile de contact. Multi medici nu recomanda lentile la copii sub 8 ani, dar cel mai important aspect in a lua o decizie cu privire la folosirea lor este nivelul de responsabilitate de sine la care a ajuns copilul. Daca el se poate ocupa de indatoririle sale in mod constiincios, inseamna ca poate sa poarte si lentile in loc de ochelari de vedere.

Te mai poate interesa si: Cum protejezi vederea copilului tot timpul anului

Atentionari cu privire la folosirea computerului!

Computerul nu poate fi evitat in ziua de azi; computerele fac parte din viata de zi cu zi a tuturor. Chiar si copiii de 2-4 ani isi striga drepturile de a prinde un loc in fata ecranului magic al computerului. Dar, ca si in cazul televizorului, folosirea computerului fara un program regulat, in special in cazul copiilor mici, poate cauza probleme, chiar miopie, spun specialistii.

Iata cateva moduri sa protejezi ochii copilului tau atunci cand foloseste computerul:

*Copiii nu sunt la fel de constienti ca adultii. Ei pot petrece ore in sir in fara computerului facand acelasi tip de activitate. Ca sa ii protejezi ochii, el trebuie sa faca pauze regulate timp in care sa faca cu totul altceva decat privitul la ecran. Nu uita copilul cu orele in fata computerului privind desene animate fix, doar pentru ca e liniste in casa si iti vezi de treburi.

*Copiii sunt mai mici ca adultii asa incat un birou de computer care este bun pentru corpul adultului nu e potrivit pentru copil. Cei ce folosesc computerele trebuie sa se uite la ecran in jos cu un unghi de 15 grade, ceea ce in cazul copiilor nu se poate intampla cand ei stau la computer la biroul adultului. Copiii nici nu pot ajunge bine la tastatura sau cu picioarele jos pe podea, de unde pot rezulta dureri in spate si gat.

*Copiii deseori se apropie prea mult de ecran. Ei trebuie sa pastreze o distanta de cel putin 40 cm.

*Pozitioneaza ecranul ca sa eviti reflexiile luminii sau alte straluciri in ecran sau ia un filtru la ecran.

*In aceeasi nota de mai sus, legat de privitul la televizor, asigura-te ca cel mic sta la cel putin doi metri de ecran, chiar si mai mult daca se poate.

Imagine de tookapic de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/07/2021