4. Biberonul ar trebui sa aiba doar lapte
Fie ca vorbim de lapte pompat de la san sau lapte formula, biberonul nu trebuie sa aiba un alt continut, ca de exemplu apa, ceai sau suc. De asemenea, in cazul in care preparati lapte formula, trebuie urmate cu exactitate instructiunile intrucat prea multa apa poate duce la diluarea laptelui, iar prea putina poate forta stomacul bebelusului sa digere. Tototata, atunci cand este mai putina apa decat normal la preprarea formulei pot aparea probleme la rinichii bebelusului.
5. Caldut sau la temperature camerei?
Iata un alt aspect care depinde de bebelus. Daca lui ii place la temperatura camerei, ii dai la temperatura camerei. Daca lui ii place mai caldut, atunci introdu biberonul intr-un recipient cu apa fierbinte sau tine biberonul sub jetul de apa fierbinte de la robinet 1-2 minute. NU incalzi laptele la microunde, intrucat pot ramane zone fierbinti care sa-i arda gura bebelusului. Pentru a testa cat de fierbinte este, nu turna picatura la incheietura, ci pe dosul palmei, unde pielea este mult mai sensibila.
6. Cum sa tii bebelusul?
Asaza bebelusul intotdeauna cu capul mai sus decat restul corpului, iar cand ii dai biberonul trebuie sa ai la indemana o carpa cu care sa-l cureti pentru ca poate scuipa laptele. Priveste-l in timp ce mananca intrucat iti poti da seama de mesajele pe care le transmite. Daca incetineste suptului, ajuta-l sa eructeze.
Chiar daca esti obosita, nu este indicat sa lasi biberonul langa copil si sa-l ia singur. Pe langa faptul ca se creeaza o legatura speciala intre mama si copil sau intre tata si copil, privitul copilului in timp ce mananca este foarte important. In primul rand esti pe aproape daca se ineaca. In plus, daca scuipa laptele, acesta poate duce la infectii ale urechii. Mai mult, se poate ajunge la caria de biberon, daca copilul obisnuieste sa suga toata noaptea.
Horoscop special: SINGURĂTATEA se poate ÎNCHEIA pentru aceste 3 ZODII după 8 septembrie 2024
PATRU ZODII pe cale să profite de oportunitatea vieții lor în această toamnă