11 acțiuni TOXICE ale părinților care țin pe loc copiii. La maturitate NU vor avea curaj deloc!
Ca părinți, nu știm întotdeauna ce facem și uneori facem și greșeli. Când vine vorba de a profita la maximum de timpul pe care îl ai cu copiii tăi, trebuie să te asiguri că lucrurile pe care le faci acum nu îi vor răni pe termen lung. Mai mult, ceva ce pare inofensiv acum, i-ar putea împiedica să acționeze când vor fi adulți.
Iată 11 acțiuni TOXICE ale părinților care țin copiii pe loc, iar la maturitate le va fi foarte greu să îndrăznească să facă ceva!
1. Îți lauzi copiii numai când fac ceva ”măreț”
Când copiii fac tot posibilul, merită un fel de laudă. Sigur, s-ar putea să nu fi luat cea mai mare notă, dar dacă s-au stăduit, atunci merită felicitați . În calitate de părinți, trebuie să răsplătim copiii pentru efortul depus și trebuie încurajați să se depăsească pe ei înșiși.
2. Îți forțezi copiii să fie ca tine
Deși copiii tăi sunt ca tine în anumite privințe, ei nu vor fi versiuni miniaturale ale tale. Nu mai încerca să-ți transformi copiii în ceva ce nu sunt. Sigur, s-ar putea să aibă niște interese similare cu tine, dar nu poți să-ți trăiești viața prin copiii tăi!
3. Nu le acorzi suficientă atenție
Copiii au nevoie de atenție. Dacă îi ignori și te prefaci că nu sunt prin preajmă, îi neglijezi. Au nevoie să fii acolo pentru ei.
Citeste si: 8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi
4. Te comporți ca și când nimic din ceea ce fac copiii nu este suficient de bun
Copiii tăi sunt oameni la fel ca tine. Nu vor fi perfecți tot timpul. Atâta timp cât fac tot posibilul, asta ar trebui să fie suficient de bun în ochii tăi.
5. Nu lași copiii să decidă
Poate că sunt prea mici pentru a avea mană liberă, dar totuși trebuie să poată decide singuri anumite lucruri. Cu cât le permiți mai mult control asupra propriilor vieți în limite raționale, cu atât lucrurile se vor descurca mai bine pe măsură ce vor crește. Nu trebuie să se simtă înăbușiți.
6. Nu îți lași copiii să simtă durerea/emoțiile negative
Viața are urcușuri și coborâșuri, iar copiii trebuie să se obișnuiască cu asta. De-a lungul vieții se vor confrunta cu emoții negative și ar trebui să le permiteți să simtă acele emoții. Nu le spune să nu se mai plângă sau să-i forțezi să se simtă mai bine în orice fel crezi de cuviință. Lasă-ți copiii să simtă durerea, frustrarea, din când în când.
7. Le ceri perfecțiunea
Copiii nu sunt perfecți și nu vor fi vreodată. Vor face și greșeli. Și tu faci greșeli. Nimeni de pe această planetă nu este perfect. Deși s-ar putea să te aștepți la multe de la copiii tăi, trebuie să ai o limită.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie