Carnea de miel este reprezentativă pentru masa de Paşte. În preajma sărbătorilor pascale, mielul este la mare căutare, gospodinele dorind să prepare cele mai gustoase reţete. Pentru a alege cea mai bună carne, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti vine în ajutor cu câteva sfaturi utile.
Carnea se marchează cu o ştampilă ovală sau rotundă şi trebuie să cuprindă informaţii lizibile. La ştampila rotundă, în partea superioară este scris numele ţării „ROMÂNIA”, cu majuscule. În centrul trebuie să apară codul judeţului, urmat fără întrerupere de un număr de autorizare a unităţii. Sub acesta apare numărul de identificare al medicului
veterinar care a efectuat inspecţia. Pe partea inferioară trebuie să fie scris „CONTROLAT SANITAR VETERINAR”, cu majuscule.
La ştampila ovală, în partea superioară este scris „ROMÂNIA”, cu majuscule, sau codul ISO al ţării, „RO”. În centru ştampilei apare numărul de autorizare, iar în partea inferioară trebuie menţionată abrevierea „CE” scrisă tot cu majuscule.
Cum deosebim carnea de miel de cea de câine
Diferenţa dintre carnea de miel şi cea de câine este că osatura câinelui are configuraţia corpului şi a regiunilor musculare mai lungi, faţă de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurtă şi mai grosolană, iar la capră carcasa este mai suplă, mai alungită, iar coastele mai lungi.
Citeşte articolul întreg pe www.rtv.net