Remedii naturale pentru scleroza multipla - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Remedii naturale pentru scleroza multipla

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Remedii naturale pentru scleroza multipla
Remedii naturale pentru scleroza multipla
Credit foto: Depositphotos.com

Recomandări generale

  • Evitaţi stările de oboseală. Odihna este foarte importantă.
  • Recurgeţi la exerciţii fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos, înotul, dansul lent, exerciţiile uşoare la sală.
  • Evitaţi pe cât posibil stările de stres fizic şi psihic.
  • Faceţi exerciţii de relaxare.
  • Evitaţi expunerea la mediul poluant şi toxinele din alimentaţia industrială, plină de E-uri, coloranţi, edulcoranţi artificiali etc. Evitaţi tutunul.
  • Evitaţi expunerea la temperaturi extreme, în special la căldură. Apelaţi la un specialist în acupunctură şi masaj, recomandat de un medic.

Regimul alimentar

Apelaţi la un nutriţionist pentru stabilirea unui regim alimentar din care să nu lipsească cele trei elemente nutritive de bază, precum şi multimineralele, multivitaminele, enzimele şi factorii biotici.

Introduceţi în alimentaţie legume proaspete, în special cele cu frunze verzi (conopidă, varză, broccoli, spanac, pătrunjel etc.). Faceţi o cură de câte două săptămâni pe lună cu orz sau ovăz verde.

Înlăturaţi câteva săptămâni alimentele ce conţin gluten şi observaţi dacă starea de sănătate s-a îmbunătăţit. Glutenul irită tractul intestinal, diminuând absorbţia alimentelor. Se găseşte în grâu, orez, cariopse de ovăz şi în hrişcă. Alegeţi orezul brun, porumbul, meiul, amarantul, quinoa. Evitaţi proteinele hidrolizate, proteinele din vegetale texturate, alimentele cu amidon modificat.

Eliminaţi complet toate produsele alimentare care conţin coloranţi şi aromatizanţi artificiali, conservanţi şi alţi aditivi sintetici.

În general, regimul alimentar trebuie să fie sărac în grăsimi, în special în acizi graşi săturaţi şi uleiuri hidrogenate (margarină).

Se recomandă cure periodice cu uleiuri care conţin acid linoleic (din seminţe de luminiţă, de boraginacee, de coacăz negru etc.). Se asociază cu ulei din seminţe de cânepă. Cantităţile din aceste uleiuri sunt mici -1-2 g/zi timp de 7 zile, cu pauze tot de o săptămână.

Citeste continurea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 30/10/2022