Nu mai pune copilul la colț când face o prostie. Știința spune cât de mult greșești - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Nu mai pune copilul la colț când face o prostie. Știința spune cât de mult greșești

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Nu mai pune copilul la colț când face o prostie. Știința spune cât de mult greșești
crize tantrum - educatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Majoritatea părinților au ajuns să își trimită la colț copilul când face o prostie, cel puțin o dată. Deși pare o metodă de disciplinare non-violentă, iată că în realitate se poate dovedi extrem de nocivă pentru cei mici și, mai mult decât atât, și lipsită de eficiență. Află în continuare la ce concluzie a ajuns specialistul și ce îți recomandă să faci în schimb.

Greșești când îți pui copilul la colț. Opinia specialistului

Începând de la emisiuni de tipul Super Nanny și terminând cu modul în care propria mamă sau bunică proceda când făceam năzbâtii, mulți dintre noi au ajuns la un moment dat la colț drept pedeapsă. Comportamentul nepotrivit, fie că implica o palmă față de soră/frate, scuipat în timpul mesei sau folosirea unor cuvinte urâte trebuie pedepsit într-un fel. Sau cel puțin așa gândim majoritatea pentru că altfel nu am putea arăta copiilor că au greșit.

Alan Kazdin, director al Centrului de Parenting Yale, are însă o părere diferită “pedeapsa te poate ajuta să te simți pe tine ca adult mai bine, dar nu va modifica comportamentul copilului.” Acesta recomandă în schimb o tehnică radicală prin care părinții reîntăresc comportamentul  pe care și-l doresc de la copil până când comportamentul negativ ajunge să dispară de la sine. Așadar, presupune ignorarea comportamentului negativ, lipsirea sa de atenție și concentrarea pe comportamentul pozitiv.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2TPCqZC

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/05/2020