Utilizand hidroterapia, electroterapia, masajul, acupunctura si efectele benefice ale apelor termale, centrele de tratament de la Baile Herculane pot trata reumatismul cronic, afectiuni locomotorii, neurologice, ginecologice sau digestive, precum, si diabetul si afectiuni ale ochilor. In plus, zona este extrem de pitoreasca.
Acestea sunt motive suficient de bune pentru a afirma ca Baile Herculane fac parte parte din turismul inteligent pentru sanatate.
Localizare Baile Herculane
Statiunea balneara Baile Herculane este situata in partea de sud vest a tarii, pe Valea Cernei, la 41 de kilometri de Drobeta Turnu Severin si 19 kilometri de Orsova. Baile Herculane sunt printre cele mai vechi centre balneare din Romania, si, totodata, cele mai cunoscute bai termale.
Se spune ca statiunea a fost vizitate de-a lungul timpului de numeroase personalitati, fiind etichetata in 1852 de imparatul austriac ca cel mai furmos centru balnear din Europa. In jurnalul sau, imparateasa austriaca Elisabeta, cunoscuta ca Sissy, a evocat Baile Herculane ca pe un loc deosebit de frumos.
Istoric Baile Herculane
Asezari in jurul izvoarelor de ape termale au fost construite inca din epoca romana. Acestea erau destinate relaxarii aristocratiei romane si, datorita efectelor benefice si aproape miraculoase ale izvoarelor termale, zona a fost repede transformata intr-un loc special – o adevarata oaza termala.
Se pare ca prima evocare a acestor locuri provine din anul 153, anul in care au fost trimisi delegati romani pentru a participa la alegerea consulului Severius. Din acel moment, descoperind efectele miraculoase ale apelor termale din zona, romanii au venit cu numeroase semne de recunostinta pentru zeii recuperatori – statui, monede, bai, etc.
Te mai poate interesa Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie
Climatul Bailor Herculane
Temperatura media anuala din zina Bailor Herculane este de 14 grade Celsius, media lunii iulie fiind de 22 grade celsius, iar a lunii ianuarie de 5 grade Celsis. Zona se bucura, deci, de un climat cu influente meditareneene, precipitatiile medii anuale fiind sub 750 ml pe metru.
In zona Bailor Herculane, iernile sunt placute si blande, primaverile scurte si timpurii, verile racoroase, iar toamnele sunt lungi si extrem de relaxante. Zona se remarca prin ionizarea puternica a aerului, ceea ce face ca locul sa fie ideal pentru recuperare si relaxare.
Facilitati curative la Baile Herculane
La Baile Herculane sunt in prezent nu mai putin de 16 izvoare naturale cu ape termale. Acestea se intind de-a lungul Cernei pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, fiind foarte cunoscute in vecinatatile statiunii balneare.
Pentru a creste debitul apelor termale, in ultima perioada s-au efectuat in jur de 9 foraje hidrogeologice care au ajutat la alimentarea cu apa minerala si termala a statiunii Baile Herculane, acesta fiind de cca 4.000 metri cubi in 24 de ore. Datorita compusilor si proprietailor chimice si fizice, apele ofera posibilitatea pentru variate solutii de tratament balnear.
In plus, aerul puternic ionizat, imbunatateste activitatea sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului si avand rezultate benefice si asupra pielii.
9 puncte de atractie pentru copii si parinti in Mamaia si Constanta
Recomandari terapeutice ale Bailor Herculane
La Baile Herculane se pot ameliora si trata cu succes diverse simptome si afectiuni:
- Artroza, spondiloza, poliartroza, sechele locomotorii in urma traumelor;
- Afectiuni inflamatorii;
- Tulburari neurologice precum paralizia si parezele;
- Diabet, intoxicatii cu metale grele, probleme vizuale;
- Probleme ginecologice, respiratorii sau digestive, etc.
foto: Depositphotos.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie