Toti, la un moment dat in viata, ne-am simtit abatuti, tristi, melancolici, nefericiti sau derutati. Face parte din cunoasterea problemelor de zi cu zi. Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne asteptam si din acest motiv, tristetea ne invadeaza inimile.
Atunci cand te confrunti cu aceste sentimente mai mult timp (saptamani, luni sau ani), este semn ca o persoana sufera de depresie. Poate ca, atunci cand ai un copil adolescent, poti asocia aceste semnale cu modificarile hormonale care sunt in plina dezvoltare. Depresia este un diagnostic clinic Expertii spun ca depresia este o problema grava de sanatate mintala care afecteaza modul in care adolescentii gandesc, simt si se comporta, generand probleme emotionale, functionale si fizice.
Depresia nu poate fi depasita cu vointa atunci cand este vorba de un diagnostic clinic, necesita tratamente, cum ar fi terapii psihologice si uneori chiar medicamente. Care sunt cauzele depresiei in adolescenta? Scaderea stimei de sine, presiunea colegilor de clasa si a prietenilor, agresiunea scolara prelungita, rezultatele nesatisfacatoare de la scoala. Sau au fost victime ale violentei sau abuzului sau sufera de un alt tip de tulburare mintala (tulburare de anxietate, personalitate, decificit de atentie cu hiperactivitate), trecand prin jalea pierderii unui iubit, printre altele. Simptome Daca simptomele depresiei sunt ignorate, consecintele pot fi grave, cum ar fi vatamarea corporala si chiar moartea.
Prin urmare, este important ca aceste semne sa fie descoperite la timp.
1. Plansul
Adolescentii nu pot explica din ce motiv plang. De obicei au sentimente de tristete profunda, sufera in tacere pentru a trece neobservati, evitand astfel comunicarea cu parintii. Plansul este de lipsa de speranta, de vid si de neintelegere.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO