Desenele pot fi adevarate mesaje pentru parinti. Cum sa le interpretezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Desenele pot fi adevarate mesaje pentru parinti. Cum sa le interpretezi

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Desenele pot fi adevarate mesaje pentru parinti. Cum sa le interpretezi
desene - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Desenul este pentru copii o forma de comunicare cu lumea din jur. Ca adult, poate vezi aceasta activitate si rezultatul ei doar ca pe o distractie pentru cel mic, doar ca el s-ar putea sa incerce, chiar si fara sa isi dea seama, sa iti spuna ceva. Desenatul, coloratul, pictatul, mazgalitul sunt cele mai bune metode pentru copil de a-si dezvolta creativitatea, de a-si creste autonomia.

Desenul este modalitatea prin care ei isi exprima sentimentele si emotiile, dar si un mod de comunicare cu parintii si profesorii, dincolo de o activitate relaxanta si distractiva. Desenele copiilor ne pot ajuta sa aflam cum se simt cei mici. Interpretarea desenelor este un apanaj al psihologilor, care urmeaza protocoale bine stabilite si isi pot da seama, analizand totodata istoria personala a copilului, situatia familiala si alte detalii obiective, care este starea „artistului”.

Copiii pun in desenele lor detalii pe care un adult le poate trece cu vederea si tocmai de aceea putem spune despre operele celor mici ca sunt uneori adevarate mesaje pentru oamenii mari. De asemenea, ele sunt prima usa pe care copiii o deschid catre sufletul lor. 5 modele de interpretare a desenelor copiilor Chiar si fara a fi specialist in interpretarea desenelor, un parinte poate urmari anumite detalii care l-ar putea ajuta sa inteleaga mai bine copilul.

Asa ca iata la ce sa fiti atenti:

1. Pozitia desenului

Tot ce deseneaza un copil in partea superioara a foii de hartie are legatura cu mintea, intelectul, imaginatia, curiozitatea si dorinta de a descoperi lucruri noi. In partea inferioara a hartiei apar lucruri care ne pot da indicii despre necesitatile lui fizice si materiale. In partea stanga poate desena lucruri care au legatura cu momente din trecut, iar in partea dreapta iti poate da indicii despre cum vede el viitorul. In mijlocul foii copilul va desena lucruri care au legatura cu prezentul.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Data articol: 16/04/2019