Cele trei obstacole ascunse ale vindecării! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele trei obstacole ascunse ale vindecării!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cele trei obstacole ascunse ale vindecării!
obstacole ale vindecarii

* Chiar dacă nu ne vine să credem, mulți oameni au un interes în boala lor, de multe ori fără sa fie conștienți de acest lucru. Când identificăm conflictele interioare nerezolvate, ajungem să realizăm că o grămadă de boli rezultă dintr-un conflict interior care face ca boala să fie opțiunea cea mai bună ca soluție… De exemplu, dacă ai o dificultate în a spune NU și o dificultate în a-ți stabili hotarele și ai o furie ori un resentiment față de o persoană, ai o alegere: să te îndepărtezi de persoana respectivă, riscând supărarea ei, sau să te îmbolnăvești cu o boală care te protejează împotriva agresiunii ori a invadării intimității tale. Un exemplu în acest sens ar fi sindromul fibromialgiei (dureri musculare cronice), care se asociază cu insomnie, oboseală cronică, și deseori depresie.

 

** Al doilea obstacol al vindecării: sunt mulți oameni care vor să se însănătoșească, dar au o credința adânc înrădăcinată cum că ei sunt dincolo de punctul de a fi în stare să se vindece. Acest lucru rezultă din îndoctrinarea de către prieteni și familie, ori de către media, cum că o boală este incurabilă, prea severă, ducând la debilitate ori chiar moarte. Când ești prins într-un asemenea sistem de credințe, nu contează cât de mult vrei să te vindeci, probabilitatea vindecării e foarte mică până nu ai schimbat în mod categoric acel sistem de credințe spre o credința puternică și statornică că te poți vindeca.

 

***Al treilea obstacol în vindecare este foarte comun și foarte greu de diagnosticat. Motivul este că cei mai mulți oameni nici măcar nu sunt conștienți că au acest obstacol subconștient în a se vindeca. Acest conflict privind sănătatea este legat de o credință adânc înrădăcinată că boala cu care se „luptă” este o pedeapsă pentru rea purtare ori pentru că sunt păcătoși în ochii lui Dumnezeu. Dar, cu cât devenim mai maturi în credințele religioase,  asumăndu-ne așa numitele comportamente pozitive, cu atât devine mai ușor să ne debarasăm de aceste sentimente de vinovăție și să începem a avea o mai mare abilitate de a ne vindeca.

 

În acest video, Gilbert Renaud Phd ne vorbește despre „învinuire, vina, victimă”, despre importanta eliberării noastre de aceste roluri, dar și de învinuirea altora și mai mult… ne explică ce EFECT are această eliberare asupra COPIILOR noștri.

 

Pentru video intra aici.

Data articol: 17/09/2018