Daca vrei sa sarbatoresti trecerea dintre ani intr-un decor de poveste, la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, o poti face in Malta, Insula de Miere din Marea Mediterana. Nu iti vor lipsi sampania, artificiile si meniurile de cinci stele, dar nici brazii impodobiti sau ghirlandele luminoase. In plus, pretul pentru sase zile de vacanta e chiar mai mic decat al unui sejur la 4 sau 5 stele, in Romania.
Tot mai multi romani ajung de la an la an in Malta, de Revelion, asa ca maltezii stiu ca ne plac conditiile bune de cazare, locurile frumoase, meniurile delicioase si distractia, asa ca au grija de fiecare data sa nu ne lipseasca nimic din toate acestea. Mai mult, hotelierii au oferte pentru toate buzunarele, asa ca nu trebuie sa te surprinda ca o saptamana mediteraneana te va costa chiar mai putin decat una balcanica. ”Oferta Malta Travel pentru vacanta de Revelion porneste de la 398 de euro/ persoana, pentru 5 nopti de cazare la Hotel Santana 4*, mic dejun, transport dus-intors cu avionul, bagaj de cala si asistenta turistica. Masa de Revelion se organizeaza la Grand Hotel Excelsior 5* si costa 130 de euro/ persoana”, ne-a declarat Mark Neville Faruggia, directorul malta.ro. Printre ofertele agentiei se mai afla hotelurile Bella Vista 4* (408 euro/ persoana/ demipensiune), Golden Tulip (488 euro/ persoana/ mic dejun), Pergola 4* (422 euro/ persoana/ mic dejun) si Grand Hotel Excelsior 5* (583 euro/ persoana/ mic dejun).
Despre ce poti face in Insula de Miere, considerata un adevarat muzeu in aer liber, nu ai de ce sa-ti faci griji. Sute de monumente, tot felul de distractii si Marea Mediterana te asteapta la relaxare. Consultantii malta.ro au realizat un fel de harta cu punctele obligatoriu de vizitat, pentru orice turist ajuns in arhipelag:
– Valetta e bijuteria coroanei malteze. In inima orasului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume troneaza Palatul Marilor Maestri, dovada celor 270 de ani de influenta politica si economica a cavalerilor maltezi. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poti vizita mergand la pas.
– Statiunea St. Julian trebuie sa fie, macar pentru o seara, pe lista destinatiilor tale. Pentru ca aici pare sa pulseze viata nebuna a Maltei, zona e cea mai cautata si mai populata din insula.
– Fortul Saint Elmo strajuieste coasta malteza de pe peninsula Sciberras care desparte cele doua mari porturi naturale Marsamxett si Marele Port, cel mai mare din Mediterana.
– Mdina, cetatea care a fost locuita de fenicieni in urma cu peste 2.700 de ani se afla in cel mai inalt punct al insulei Malta. In timpul stapanirii romane a fost construit in interiorul ei Palatul Guvernatorului si se spune ca tot aici a locuit si Sfantul Pavel dupa naufragiul sau pe insula.
– Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de peste sau de fructe de mare. Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca marime din Malta, satul pescaresc plin de barci pictate in culori vii, ii intampina pe turisti in fiecare duminica, chiar pe malul marii, cu cel mai mare bazar cu peste proaspat, cu suveniruri si terase pe faleza.
– Nu trebuie sa existe vacanta in Malta fara o iesire la Festa, sarbatoarea artificiilor in care se implica intreaga comunitate a unui sat. Casele si strazile sunt decorate in culorii vii, bisericile si catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminite multicolore, au loc spectacole de muzica traditionala sau clasica si spectacolele pirotehnice unice in lume.
– Insula Gozo, a doua ca marime din arhipelag, care a pastrat mai mult din traditia rurala a vechilor locuitori ai Maltei trebuie sa ocupe de asemenea una din zilele tale de vacanta. Ai de vazut frumoasa biserica Ta Pinu, singura nepictata pe interior, care cuprinde o expozitie cu obiecte donate de cei care au venit aici si s-au rugat, iar apoi au trait o minune.
– Nu poti rata insa nici “Azure Window” si “Blue Grotto”, fereastra si grota albastre, stancile care par sa amplifice turcoazul marii sau ”Laguna albastra”.