Shop

Sambata noapte 26martie se da ceasul cu o ora inainte!

26 martie 2011, , Vizualizări: ...

Atentie la ceas! Romania trece oficial la ora de vara sambata noapte 26 martie. Ca in fiecare an, ora se schimba in ultima duminica din luna martie. La noapte, dormim mai putin. Aceasta schimbare poate avea diverse efecte asupra organismului nostru.

La noapte, ceasurile se dau cu o ora inainte asa ca si somnul nostru va fi mai scurt. Trecerea la ora de vara inseamna mai multa lumina solara, iar specialistii spun ca organismul are nevoie de cel putin o luna pentru a se adapta. De aceea, medicii recomanda odihna si plimbari in aer liber in primele doua saptamani.

Schimbarea orei poate sa afecteze si activitatea unor hormoni care ne ajuta sa dormim. Iar lipsa somnului ne scade vigilenta si ne incetineste reflexele. Asadar, mare atentie la volan!

Si tot lumina influenteaza dereglarile afective sezoniere, adica astenia de primavara sau depresiile. Nu trebuie sa ne ingrijoram, totusi. Pentru cei mai multi, aceste modificari vor trece neobservate. Romania este una din cele 70 de tari care trec sambata noapte la ora de vara.

Efectele trecerii la ora de vara

afecteaza bioritmul melatoninei
scade vigilenta
astenie de primavara
depresie

(sursa www.a1.ro)

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. claudia79 spune:

    interesant articol va multumesc frumos

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu