Cele mai mari greseli pe care le faci la inceput de cariera. Numarul 7 te poate costa slujba
Felicitari, ai reusit sa obtii primul tau loc de munca. Insa asta nu este totul. Intr-o perioada precum cea actuala poate fi chiar mai dificil sa iti mentii job-ul. Si cum acesta este primul tau loc de munca mai ai o multime lucruri de invatat si nu numai din punct de vedere profesional. Iata care sunt cele mai mari greseli pe care tinerii le fac in cariera.
1. Iti este teama sa vorbesti
Indiferent ca este vorba despre o cerere prin care iti doresti o marire de salariu sau numai sa iti spui opinia este important sa ai curaj sa iei cuvantul. Este important sa lasi impresia ca ai incredere in fortele proprii, pentru ca si ceilalti vor avea incredere in tine si, atat timp cat iti vei exprima parerea intr-un mod respectuos si profesionist, colegii tai vor fi mai impresionati decat daca nu ai fi avut curaj sa deschizi gura. Asigura-te ca iti cunosti adevarata valoare si nu lasa ca varsta sau lipsa de experienta sa dicteze cum te vor trata alte persoane.
Ce inseamna succesul pentru barbati: cariera, banii, puterea sau familia?
2. Sa bei prea mult la petrecerile de la birou
Indiferent de cat de destinsa este atmosfera la birou, nu trebuie sa crezi ca te poti distra la petrecerile oficiale la fel ca si cum ai fi in vacanta. Este in regula sa te relaxezi si sa-ti cunosti colegii si in afara biroului – de fapt asta este o modalitate excelenta pentru a dezvolta relatii cu cei cu care imparti zi de zi biroul – insa nu trebuie sa exagerezi. Nu este nimic mai rau decat sa te trezesti a doua zi dupa petrecere si sa regreti ceea ce ai spus sau facut.
3. Sa arzi gazul de pomana
Poate crezi ca nimeni nu se uita la tine sau nu-i pasa ceea ce faci tu toata ziua, insa daca esti asemenea celor mai multi tineri angauati, vei avea birou intr-un loc in care monitorul este vizibil tuturor celor care trec pe acolo. Asa ca este important sa limitezi timpul pe care il petreci pe Facebook, email-ul personal sau pe site-uri care nu au legatura cu munca ta. Chiar daca seful tau pare foarte relaxat, nu va aprecia un angajat caruia pare sa-i pese mai mult de ceea ce scriu prietenii sai pe site-urile de socializare decat sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu.
4. Sa te imbraci neprotrivit
Uneori, poate fi dificil sa fii luat in serios ca tanar profesionist. Unul dintre lucrurile care te pot ridica sau cobori in ochii celorlalti este modul in care te pezinti. Daca te imbraci prea provocator, tineresc sau casual, s-ar putea sa trimiti un mesaj gresit colegilor de munca. Doar pentru ca ti-ai cumparat ceva nu inseamna ca si trebuie sa-l porti la munca. Daca vrei sa fii considerat serios, atunci imbraca-te serios.
Citeste continuarea: 1 2