Ce inseamna succesul pentru barbati: cariera, banii, puterea sau familia? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce inseamna succesul pentru barbati: cariera, banii, puterea sau familia?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Ce inseamna succesul pentru barbati: cariera, banii, puterea sau familia?
Ce inseamna succesul pentru barbati
Credit foto: Depositphotos.com

Sunt multe semne ca societatea noastra a luat-o pe un drum gresit prin valorile pe care le promoveaza: succesul pare a fi dat de bani, masinile rapide, femeile superficiale si moravurile usoare. Tinerii fac sex fara sa ia in considerare eventualele repercursiuni ale sexului neprotejat, cum ar fi de exemplu o sarcina. Mentalitatea care ii ghideaza pare sa fie una lacoma: Ce pot sa am? Cat? Si daca cineva nu imi ofera, voi gasi in alta parte.

Devenim mai egoisti si mai superficiali.

Si probabil ca  in mare parte motivul este ca avem o imagine distorsionata asupra conceptului de „succes”. Posibil ca din acelasi motiv unii barbati isi lasa familiile sau sunt foarte absenti in cadrul familiilor pe care inca le mai au – ei nu au o perceptie normala despre fericire si succes. Autorul Mike Quarles spune ca „ majoritatea oamenilor privesc succesul ca pe ceva impersonal in loc sa il priveasca din perspectiva umana si a relatiilor inter-umane. Relatiile si oamenii sunt o parte semnificativa a succesului. Succesul cu costul familiei si prietenilor nu este succes.”

Recente studii arata ca un procent ingrijorator al barbatilor zilelor noastre alearga dupa succes pe care il asociaza cu banii din portofel, cu puterea, influenta sa ori cu numarul de persoane carora le sunt superiori. Toate acestea in detrimentul celorlalte componente de viata care definesc cu adevarat succesul unui individ.

Citeste si: 5 greseli de ingrijire pe care le fac barbatii

Autorul Dan Miller imparte viata noastra in sapte categorii, fiecare reprezentand o parte a unei persoane cu adevarat de succes.

Segmentele care definesc succesul unei persoane sunt: financiar, spiritual, dezvoltare personala, sanatate fizica, familie, cariera si relatii sociale.

Cariera si banii sunt numai doua parti ale unui puzzle mult mai mare ce reprezinta o persoana implinita. Se pare ca barbatii din zilele noastre uita de alte parti importante ale ecuatiei, in mod special familia si dezvoltarea spirituala.

Psihologii recomanda ca barbatii si tatii ar trebui sa se straduiasca sa se intoarca la radacinile lor spirituale si sa isi extraga puterea de a merge mai departe si de a dobandi succesul, din familie, din dragostea celor din jur si din dezvoltarea personala si gasirea sensului lor in viata.

Cand avem povara zilei de maine pe umeri ajungem sa credem ca dragostea este legata de partea financiara.

De asemenea, adesea uitam ca familia este o parte imensa a succesului. O data cu intemeierea unei familii, prioritatile pentru un barbat ar trebui sa se schimbe. Banii si cariera poate nu vor mai fi pe primul loc. Multi ajung sa renunte la visele lor nerealiste din tinerete legate de evolutia lor in cariera si societate pentru a-si tine familia unita si fericita. Dan Miller vine in sprijinul acestei afirmatii si sustine ca succesul este : „ o descoperire progresiva a telurilor pe termen lung.”

Implinirea financiara trebuie sa fie urmarita mereu de un barbat dar nu in detrimentul altor aspecte, mai ales familiei. Daca doresc o viata de succes, barbatii trebuie sa urmareasca sa il dezvolte pe toate planurile. Iar consolidarea unei familii armonioase si implinite este ceeace ii da unui barbat adevarata forta a succesului sau in societate.

Te mai poate interesa: 15 sfaturi ca sa fii un barbat puternic. Nu te-ai fi gandit la punctul 8

foto: Depositphotos.com

Data articol: 27/03/2023