Top 10 moduri inteligente ca sa iti organizezi bucataria - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 10 moduri inteligente ca sa iti organizezi bucataria

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Curatenie in familie » Top 10 moduri inteligente ca sa iti organizezi bucataria
bucatarie organizata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - kitchen-2165756_1920

Bucataria este unul din spatiile casei, in care petrecem mai mult timp fata de restul incaperilor.  Aici se reunesc membrii familiei,  pentru a servi masa, pentru a isi imparatasi experientele de peste zi; aici se spun povesti, se stabilesc vacante,se discuta cariere,  toate lucrurile importante pentru armonia din casa. De aceea, este evident ca a avea o bucatarie aerisita, curata, bine organizata, va face viata mai usoara si mai placuta pentru toti cei care locuiesc impreuna.

O bucatarie bine organizata inseamna, de fapt, sa gatesti cu drag pentru ai tai, mai putine alimente irosite si o stare emotionala mai buna ce se reflecta si in calitatea mancarurilor preparate.

 

Iata 10 moduri destepte si usoare sa iti organizezi bucataria si sa faci viata si energia de familie sa curga cu usurinta cand vine vorba de prepararea mesei si servirea ei.

 

 

  1. Fa curatenie

Curatenia este primul pas in organizarea unei camere, iar bucataria parca este cea mai “aglomerata” dintre toate. Oale, tigai, farfurii, tacamuri, cutite si alte obiecte pe care nici nu le folosesti, nici nu vrei sa le arunci. Daca si la tine in bucatarie este asa, incepe sortarea! Reevalueaza obiectele de care chiar ai nevoie (de restul scapa), vezi ce ingrediente au ramas uitate prin sertare (arunca-le daca au expirat) si gateste ce ai in congelator mai vechi de 6 luni.

 

 

  1. Sorteaza

Principalul factor al haosului din bucatarie: recipiente multe fara rost. Pentru o sortare eficienta, achizitioneaza recipiente rectangulare, transparente, pe care sa le asezi in dulap, sau sa le poti pune cu usurinta in frigider, pe masa sau in cuptorul cu microunde.

 

 

  1. Organizator pentru prosoapele de hartie si folii alimentare

Din nicio bucatarie nu lipsesc rolele cu prosoape de hartie, hartie de copt, folie de aluminiu sau folie alimentara. Toate ocupa spatiu. Insa, cu un organizator destept pentru toate, pe care sa-l agati in perete, vei reusi sa salvezi putin spatiu si sa ai si bucataria bine organizata.

Un excelent suport de role de hartie pentru bucatarie pe care vi-l recomandam este acesta de aici.

suport-role-parat-royal-leifheit

 

Vrei sa castigi Acest suport de role? Te invitam la CONCURS: Curatenia si organizarea perfecta cu produsele Leifheit. Mai usor in fiecare zi! Cum iti mentii bucataria organizata? Afla detalii aici!

 

 

 

  1. Utilizeaza usile dulapurilor

Interiorul usilor de la dulapuri poate fi transformat in spatiu de depozitare. Poti “agata” de usi tocatoare, capace, masuratori sau alte ustensile de gatit.

 

 

  1. Foloseste-te de toate spatiile

Analizeaza-ti bucataria si vezi ce spatii neutilizate ai. Poate masca de la chiuveta, poate spatiul dintre un perete si frigider. Transforma orice locsor nefolosit intr-un spatiu de depozitare. Daca este mic, ingust, poate deveni un excelent loc de depozitare a condimentelor. Daca este mai mare, va fi ideal pentru oale, cratite si tigai.

 

 

  1. Tabelul alimentelor

Ca sa ai o bucatarie bine organizata, trebuie sa stii ce alimente sunt in ea. Fa-ti un loc in care sa scrii ce ai in frigider, cand ai cumparat, cand le-ai bagat in congelator sau prin dulapuri. In acest fel vei avea o imagine de ansamblu a ingredientelor pe care ar trebui sa le folosesti mai intai (ca sa nu le dai voie sa expire).

 

 

  1. Organizarea frigiderului

Si aranjarea alimentelor in frigider este importanta. De exemplu, lactatelor le merge mai bine pe raftul de sus, unde temperatura este constanta, in timp ce carnea trebuie tinuta pe raftul de jos, unde este cel mai rece. In plus, daca se scurge sange, nu va umple tot frigiderul.

 

 

  1. In camara trebuie sa vezi si sa ajungi la tot

In dulapuri si in camara trebuie sa ai totul la vedere si sa ajungi cu usurinta la tot ce este depozitat inauntru. Altfel vei uita de ele. Poti sorta alimentele si oalele dupa felul de mancare pe care il prepari. De exemplu, pasta de tomate langa paste, iar alaturi tigaia pentru sos. Conservele pot sta perfect intr-un suport pentru reviste, in timp ce pe usa poate fi instalat un suport mobil de pantofi in care sa pui pungile cu condimente

 

 

  1. Zone de lucru

Creeaza in bucatarie zone de lucru, astfel incat sa-ti fie mai usor sa te misti. De exemplu: zona pentru depozitarea alimentelor, zona pentru depozitarea vaselor, zona pentru produsele de curatenie, zona pentru pregatirea ingredientelor, zona pentru gatit. Apoi depoziteaza ustensilele, ingredientele, produsele, in zonele respective

 

 

  1. Foloseste-te de logica

Tine la indemana toate obiectele pe care le folosesti des, astfel incat sa le vezi, sa le iei si sa le pui rapid inapoi, dupa ce le folosesti. Cu cat folosesti mai rar un obiect din bucatarie, cu atat ar trebui tinut mai departe, ca sa nu te incurce.

Cuvinte cheie:
Data articol: 18/03/2018