Când vine vorba despre alimentaţia copiilor, părinţii se străduiesc să nu facă rabat. Ei vor să le asigure celor mici cele mai bune fructe şi legume, astfel încât alimentaţia copiilor să fie echilibrată şi să le confere acestora cele mai sănătoase elemente pentru o creştere armonioasă din toate punctele de vedere.
Iată aşadar care sunt cele mai sănătoase fructe de vară pentru copii. NU UITAŢI să consultaţi medicul pediatru în ceea ce priveşte introducerea alimentelor noi în dieta bebeluşului.
Alimentaţie copii # 1: Căpşune
De ce? Sunt un aliment bogat în nutrienţi, cu un conţinut ridicat de fibre şi vitamina C.
Cum le poţi prepara? Spală bine căpşunele şi taie-le pe jumătate. Dacă sunt mai puţin coapte, pune-le la aburi preţ de 3 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă rece. Apoi bate-le până obţii un piure cremos. Dacă vrei, poţi păstra piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
O altă formă de a servi căpşunele copiilor este să le zdrobeşti sau să le tai mărunt.
Cu ce le poţi combina? Dacă vrei să amesteci căpşunele cu alte fructe, optează pentru banane, pere, piersici şi mere.
Alimentaţie copii # 2: Piersici
De ce? Sunt bogate în calciu, vitamina A şi potasiu.
Cum le poţi prepara? Spală bine bine fructele şi feliază-le. Dacă sunt mai puţin coapte, umple o tigaie înaltă pe jumătate cu apă. Lasă să dea în clocot apoi dă focul mic, astfel încât bulele să fie foarte mici. Adaugă piersicile şi lasă-le să fiarbă 3-5 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă rece. Apoi bate-le până obţii un piure cremos. Dacă vrei, poţi păstra piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
Poţi, de asemenea, să zdrobeşti piersica sau să o tai bucăţele mici.
Cu ce le poţi combina? Dacă vrei un mix de fructe, combină piersicile cu afine, mere, pere, căpşuni, cireşe sau banane.
Alimentaţie copii # 3: Afine, mure, zmeură
De ce? Sunt excelente pentru dezvoltarea creierului şi conţin antioxidanţi care protejează organismul de mai multe boli.
Cum le poţi prepara? Spală bine bine fructele. Dacă sunt mai puţin coapte, pune-le la aburi preţ de 3 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă rece. Apoi bate-le până obţii un piure fin. Dacă vrei, poţi păstra piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
Cu ce le poţi combina? Dacă vrei un mix de fructe, optează pentru piersici, banane, pere, mere şi mango.
Alimentaţie copii # 4: Cireşe
De ce? Sunt o sursă excelentă de antioxidanţi şi fibre.
Cum le poţi prepara? Spală bine bine fructele, taie-le în două şi scoate sâmburii. Dacă sunt mai puţin coapte, umple o tigaie înaltă pe jumătate cu apă. Lasă să dea în clocot apoi dă focul mic, astfel încât bulele să fie foarte mici. Adaugă cireşele şi lasă-le să fiarbă 3 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă rece. Apoi bate-le până obţii un piure fin. Dacă vrei, poţi păstra piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.
O altă formă de a servi cireşele copiilor este să le zdrobeşti sau să le tai mărunt.
Cu ce le poţi combina? Dacă vrei să combini mai multe fructe, optează pentru mere, pere, piersici şi banane.
Citeste continuarea: 1 2