- Dureri cauzate de sarcina extrauterina
Sarcina ectopica sau extrauterina presupune ca ovulul fecundat nu s-a plasat in uter, ci in alta parte, cel mai frecvent – in trompa uterina. Sarcinile ectopice apar la 1 din 50 de gravide, iar durerile cauzate de acestea sunt extrem de intense. Ele apar, in general, intre saptamanile 6 si 10 si sunt insotite de sangerari cauzate de extinderea trompelor.
Daca testul de sarcina este pozitiv, insa sarcina nu a fost confirmata de un exemen medical, riscurile unei sarcini extrauterine sunt destul de mare.
- Avortul spontan
Daca apar dureri abdominale in primul trimestru de sarcina, ar trebui sa iei in calcul pierderea sarcinii. Potrivit ultimelor statistici, 15-20 la suta dintre sarcini se termina cu avort spontan. Simptomele avortului spontan sunt crampe abdominale puternice (mai puternice decat cele care insotesc menstruatia) si sangerari.
- Nasterea prematura
Daca experimentezi contractii regulate inainte de saptamana 37, insotite de dureri de spate, poate fi vorba de o nastere prematura. Suna-ti imediat medicul. Chiar daca este numai o alarma falsa, este mai mai bine decat sa astepti si sa fie nevoie, totusi, de o interventie specializata.
- Desprinderea placentei
Placenta este sursa de oxigen si nutrienti a bebelusului. Aceasta se implanteaza in peretele uterin si nu se desprinde decat la nasterea micutului. Sunt, insa, si situatii in care placenta se desprinde prematur de peretii uterini. Aceste cazuri sunt destul de rare (1 la 200), insa sunt foarte periculoase si apar, de regula, in trimestrul al treilea. Desprinderea placentei este insotita de durere in zona abdomenului inferior, severa, constanta si progresiva ca intensitate. De asemenea pot aparea sangerari, caz in care sangele este negru, fara cheaguri. In functie de gravitatea situatiei, medicul poate cere cezariana, inducerea nasterii sau continuarea sarcinii.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!