Embolia amniotica trebuie și ea luata in calcul ori de cate ori este vorba despre complicațiile nașterii. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, ea poate avea consecințe dintre cele mai grave, nu poate fi prevenita, dar o monitorizare atenta din partea unui specialist poate sa identifice eventualii factori de risc și simptome neobișnuite, prezente la tine și la bebeluș, astfel incat, ulterior, sa se gaseasca cele mai bune soluții pentru amandoi.
Ce reprezinta embolia amniotica
Aceasta afecțiune are loc daca lichidul amniotic sau alte celule fetale ajung in sangele mamei. Ea se petrece fie in timpul nașterii naturale, fie in timpul uneia prin cezariana. Ca rata de incidența, este de 1 la 80.000 de nașteri, dar mortalitatea sa, in ceea ce privește mamele, este cuprinsa undeva intre 61 și 80%.
Din ce cauze poate aparea embolia amniotica și care sunt factorii de risc
Cea mai cunoscuta cauza care sta la baza declanșarii acestei afecțiuni grave este ruperea barierei placentare. De cele mai multe ori, fenomenul se produce in urma unei traume. Odata ce are loc ruperea acestei bariere, sistemul imunitar al mamei va raspunde prin reacții care vor antrena inflamații in corp. Odata cu ele, pericolul major este formarea cheagurilor de sange care se pot deplasa spre plamani sau acumularea de lichid.
Intrucat cazurile de embolie amniotica sunt rare, nu se cunosc toți factorii care ar putea fi responsabili de apariția ei. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca va crește predispoziția spre așa ceva daca:
• Mama are peste 35 de ani
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?