Avortul spontan are cauzele lui. Vezi cine e de vină - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Avortul spontan are cauzele lui. Vezi cine e de vină

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Avortul spontan are cauzele lui. Vezi cine e de vină

Avortul spontan nu e o raritate. Statisticile arată că peste 80% dintre avorturile spontane apar în primele trei luni de sarcină. Iar 15% dintre gravide trec prin tragedia pierderii pruncilor înainte de a-i aduce pe lume, în ultimul trimestru. Ce se întâmplă? De ce nu poți menține o sarcină?

Îți dorești nespus un copil. În sfârșit, primești marea veste și bucuria nemărginită a faptului că ești însărcinată se răsfrânge asupra întregii familii. Și, dintr-o dată, acel zid uriaș, aparent solid, clădit din milioane de vise și speranțe, se prăbușește peste suflet. Unele mai „norocoase” trec doar o dată printr-o astfel de experiență devastatoare. Altele, însă, se confruntă cu ea în repetate rânduri. Inevitabil, se ridică un mare semn de întrebare, mai ales atunci când femeia care pierde o sarcină este deja mamă. De ce?

Avortul spontan complică sarcina

Pierderea sarcinii înaintea celei de-a 28-a săptămâni este numită de medici avort spontan. Alături de oprirea sarcinii în evoluție, acesta reprezintă una dintre cele mai temute complicații ale gravidității. Specialiștii spun că numai 30% dintre sarcini sunt duse la bun sfârșit, în vreme ce aproximativ 50% se pierd chiar înainte ca mama să-și dea seama că este însărcinată, adică înainte de data primei menstre întârziate.

Una din o sută de gravide pierde sarcini în mod repetat, fenomen numit medical avort recurent sau habitual. Sunt mai multe etape sau tipuri de avort spontan, așa că e indicat să le cunoști, pentru a ști să le diferențiezi. Căci fiecare are cauze diferite și se tratează altfel. Amenințarea de avort se manifestă prin sângerări vaginale ușoare, acompaniate de dureri asemănătoare celor menstruale. Totuși, în urma investigațiilor, nu se observă dilatarea colului uterin.

Când, pe lângă sângerări, dar ceva mai abundente, apare și dilatarea colului, este vorba despre un avort iminent. Sângerările abundente, cu dureri mari, pot anunța avortul incomplet, adică fătul a fost eliminat, dar există încă rămășițe de placentă în uter. Când embrionul moare sau nu se mai aud bătăile inimii fătului, are loc avortul ratat știut și ca sarcină oprită în evoluție.

 

Citeste cntinuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/05/2018