Stii cum sa eviti greselile de comportament religios? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Stii cum sa eviti greselile de comportament religios?

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Stii cum sa eviti greselile de comportament religios?

Primul semn al crucii l-am vazut la bunica. Seara, la culcare, in fata icoanei. Cu miscari largi si molcome, de om simplu, credincios, multumea Domnului pentru ziua tocmai incheiata cu bine si cerea sanatate si putere pentru toti ai casei in ziua ce urma sa vina. Tot atunci am invatat si prima rugaciune pentru copii.

Tot cu ea am facut primele drumuri la biserica, in zilele Mosilor de vara, cand toti mortii neamului erau pomeniti. Sarcina mea era sa am grija ca-n cosul pregatit pentru slujba de pomenire din biserica, sa fie toate cele de trebuinta: coliva, sticla de vin rosu, colacul, lumanarile, chibritul, lingura si „farfurioarele” pentru impartit.

 

Poti cumpara si tu icoane sfintite de la Muntele Athos, Grecia, copii dupa icoane facatoare de minuni, ideale pentru familia ta sau pentru un cadou de suflet, aduse de Sfatulparintilor.ro! Bucura-te de puterea miracolelor!

Anii au trecut. La scoala, pe peretele din spatele catedrei, intotdeauna se afla chipul „conducatorului iubit” in loc de vreo icoana, deci inutil sa va mai spun ca educatia religioasa nu facea parte din programa scolara. Nu stiu cand si cum am invatat „Tatal nostru”. Cand si cand il mai vedeam pe tata facand cate-o cruce la masa si multumind lui Dumnezeu. La biserica mergeam in noaptea de Inviere sa luam Lumina! Din pacate, in noaptea sfanta a nasterii pruncului Iisus, venea… Mos Gerila.

Mai tarziu, cand viata m-a-ncercat, am ajuns si la usa Bisericii. Am intrat sfios, cautand din nou ajutorul lui Dumnezeu. Dar m-am oprit stinghera, mai spre usa. In afara de inchinatul pe la icoane, nu stiam mai nimic despre cum trebuia sa ma port in Casa Domnului, despre cum sa ma rog. Susotelile femeilor mai in varsta, intotdeauna atotstiutoare si teama de a nu incalca cine stie ce regula, m-au tintuit langa stalpii pronaosului. De-acolo, din penumbra icoanelor, vorbeam cu Dumnezeu cum ma pricepeam, imi racoream sufletul si cautam sprijin. Este oare suficient?

 

Tu esti un bun crestin?

Stii intotdeauna cum sa procedezi ca bun crestin? Stii ce comportament trebuie sa adopti in Biserica? Stii cum trebuie sa te pregatesti pentru anumite evenimente religioase din viata ta?

Daca viata prea tumultuoasa pe care o traim nu-ti permite clipa de ragaz necesara si nici starea de spirit potrivita pentru a parcurge carti de capatai pentru un bun crestin, ca  Biblia sau Catehismul, venim acum in sprijinul tau cu Micul ghid al bunului crestin.

Gandit ca un abecedar al normelor religioase, acesta iti prezinta intr-un format usor de inteles si asimilat informatia esentiala despre felul in care trebuie sa te comporti ca bun crestin.

Daca esti interesat de Micul ghid al bunului crestin te invitam sa dai clic aici! Afla rapid si usor raspunsul unor intrebari privitoare la:

– Credinta si indoiala

– Ce este permis si ce nu in Sfanta Biserica

– Anumite obiceiuri randuite de Sfanta Biserica, desfasurate in cadrul, dar si in afara ei: * Rugaciunea * Spovedania * Icoanele

– Pregatirea unor evenimente: botezul, cununia, inmormantarea

– Semnificatia si modul de desfasurare a unor slujbe: * Sfanta Liturghie * Sfantul Maslu * Binecuvantarea unei case noi * Sfestania

 

 

Cum sa afli Calea

Cu timpul inveti ca Dumnezeu nu trebuie cautat doar la nevoie. Ca uneori mai ai cate ceva de facut. Si nu asa, oricum, ci dupa anumite reguli, respectand anumite cutume. Care sunt aceste reguli, aceste obiceiuri? Sigur, daca vrei sa stii mai multe, intrebi, citesti…

Deci….

Daca te afli la baza „muntelui” si iti doresti sprijin pentru a parcurge primii pasi, deschide chiar acum Micul ghid al bunului crestin! Te calauzeste sigur si corect pe drumul cel bun, drumul credintei. Afla de aici:

 

* Tot ce vrei sa stii despre post

* Cum trebuie sa te pregatesti pentru spovedanie

* Despre smerenie si pocainta

* Ce inseamna impartasania

* Ce inseamna rugaciunea si cum trebuie sa o faci

* Ce trebuie sa stii despre icoane

* De ce trebuie sfintita casa si cum se procedeaza

* Ce presupune actul Sfantului Botez

* Care este incarcatura numelui unui sfant

* Ce calitati trebuie sa indeplineasca un nas

* Ce este logodna si care este randuiala sa

* Cate nunti sunt ingaduite pentru o persoana

* Ce este sfestania si de ce se face

* Despre inmormantarea si pomenirea mortilor

* Unde se afla locul de rugaciune in casa si ce contine

… si lista continua

 

Micul ghid al bunului crestin iti poate fi de folos la inceput de drum. Blindat cu informatii ce raspund direct si clar intrebarilor tale, el iti ofera intr-un format tiparit, usor accesibil, invataturi legate de practicile religioase pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunostem si sa le folosim. Fiindca niciodata nu-i prea tarziu sa incepi! Important este sa doresti si chiar sa faci ceva in sensul dorit!

 

Daca esti interesat de Micul ghid al bunului crestin te invitam sa dai clic aici!

 

De ce «Micul ghid al bunului crestin»?

* Pentru ca el iti arata drumul spre Biserica

* Pentru ca este un bun si usor inceput pentru oricine isi doreste sa isi asume calitatea de bun crestin si sa inteleaga rosturile randuielilor din cadrul Sfintei Biserici

* Pentru ca te ajuta sa respecti viata crestineasca asa cum a fost ea randuita de Sfintii Parinti

* Pentru ca iti deschide drumul spre adevaratele valori religioase

* Pentru ca recladeste bazele convingerilor tale crestinesti pe care poate le-ai uitat sau ratacit cu trecerea timpului

* Pentru ca invataturile sale te ajuta sa transmiti copilului tau acele norme morale care stau la baza vietii unui bun crestin

* Pentru ca sa stii ca nu esti singurul care are astfel de probleme

* Si sa fii sigur ca cineva competent te ajuta sa le depasesti

* Te ajuta sa intelegi de ce Duminica trebuie sa raspunzi invitatiei lui Iisus de a veni in casa Lui.
Micul ghid al bunului crestin merge pe ideea ca, pentru a cunoaste aspectele esentiale ale traditiilor crestinesti, acesta este un bun inceput. Vei intelege:
* cat de important este sa te rogi;

* de ce trebuie sa mergi la Sfanta Liturghie;

* cat de mult te ajuta slujba Sfantului Maslu;

* ce ai de facut pentru a deveni un bun crestin.
In plus, el iti pune la dispozitie o ampla bibliografie cu ajutorul careia poti usor descoperi si intelege religia crestin-ortodoxa in profunzime. Pentru ca este religia in care te-ai nascut si ai crescut!

Daca simti ca acesta este tipul de informatie care te ajuta sa fii impacat cu tine si te apropie de Dumnezeu te invitam sa dai clic aici.

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

 

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Data articol: 15/10/2012