Credeti ca un copil de clasa I poate indragi muzica clasica? Ne asteptam la putine raspunsuri pozitive, dar membrii Fonetic Quintet doresc sa contrazica aceasta prejudecata si sa-i invete pe copii sa iubeasca muzica clasica.
In perioada 21 septembrie –1 5 noiembrie 2015 copiii din scolile din sectorul 5, Bucuresti, vor beneficia de un program de educatie muzicala derulat de Fonetic Quintet in parteneriat cu ArCub. Membrii quintet-ului vor prezenta copiilor povestea „Petricasi lupul” de Sergei Prokofiev, in colaborare cu naratoarea Oana Serban, ce le va explica copiilor rolul fiecarui instrument in poveste. O demonstratiei a modului in care se desfasoara aceste ore de educatie muzicala, poate fi urmarita aici.
Initiatorul proiectului este Bogdan Gugu, clarinetist in Orchestra Filarmonica din Pitesti si membru fondator al Fonetic Quintet. Ideea i-a venit in perioada in care preda clarinet in Scoala de Muzica nr 2 din Bucuresti, iar ora sustinuta de acesta in mod neconventional i-a atras foarte tare pe copii.
Un proiect similar a fost derulat de Gema Association in Germania, unde o orchestra de camera formata din 20 de studenti de la Universitati de Muzica din Bucuresti si Brasov a sustinut astfel de concerte in peste 200 de orase din Germania.
Ora de educatie muzicala propusa de Fonetic Quintet pune accentul pe interactivitate si creativitate, contribuind astfel la conturarea personalitatii copilului inca de la varste fragede. De asemenea, cunostintele astfel dobandite, largesc orizontul estetic al micutilor in domeniul muzicii, teatrului si al artelor vizuale.
„Dorim sa le transmitem copiilor dragostea pentru muzica clasica, sa-i familiarizam cu instrumente muzicale precum flautul, clarinetul, oboiul, cornul sau fagotul si sa le aratam cat de distractive pot fi. Copiii arata o mare deschidere spre lucruri noi, sunt curiosi si-si doresc sa afle cat mai mult despre lumea care ii inconjoara. Aceasta energie, canalizatain directia care trebuie, poate da rezultate spectaculoase in evolutia lor. Prin acest proiect dorim sa ajungem in cat mai multe scoli, inclusiv la copiii din mediile defavorizate, care nu au acces la muzica clasica, si care pot afla astfel ca ar putea-o indragi” declara Bogdan Gugu, membru Fonetic Quintet.
Primii beneficiari ai proiectului vor fi copiii din scolile din sectorul 5, o zonain care numarul copiilor de etnie romasi rata abandonului scolar este foarte mare. Prin aceasta actiune se doreste familiarizarea copiilor din toate zonele sociale cu muzica clasica, oferirea de educatie de calitate in acest sens si de informatii privitoare la scolile de muzica, spre care copiii ce doresc sa-si urmeze pasiunea pot fi indreptati.
Principalele obiectivele ale campaniei „Spune DA muzicii clasice!” vizeaza cresterea numarului de copii care aleg sa urmeze cursurile unei scoli de muzica si sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanta muzicii clasice in procesul educativ.
Mai multe detalii despre Fonetic Quintet si campania “Spune DA muziciiclasice”pe www.concert-educativ.ro.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua