SOS Satele Copiilor România iniţiază acţiunea publică Semnează petiţia online pentru Ziua Internaţională a Familiei! Semnează pentru ca 15 mai să fie declarată zi liberă legal!
Organizaţia SOS Satele Copiilor România a făcut o scurtă evaluare a zilelor libere de care beneficiază angajaţii de la noi din ţară, din care au reieşit următoarele:
În România, Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor religioase sau publice, la care se adaugă cele 21 de zile de concediu de odihnă. Astfel, românii beneficiază de numai 33 zile libere legal pe durata unui an de muncă. Potrivit raportului European Industrial Relations Observatory, noi muncim cele mai multe ore pe săptămână (41,2) şi avem cele mai puţine zile de concediu din UE (21).
Situaţia unora dintre ţările membre UE, referitor la numărul de zile libere alocate angajaţilor, stă în felul următor:
Polonia – Zile de concediu: 26; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 36
Marea Britanie – Zile de concediu: 28; Sărbători legale: 8; Total zilele libere: 36
Grecia – Zile de concediu: 25; Sărbători legale: 12; Total zilele libere: 37
Malta – Zile de concediu: 24; Sărbători legale: 14; Total zilele libere: 38
Austria – Zile de concediu: 25; Sărbători legale: 13; Total zilele libere: 38
Finlanda – Zile de concediu: 30; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 40
Franţa – Zile de concediu: 30; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 40
Lituania – Zile de concediu: 28; Sărbători legale: 13; Total zilele libere: 41
Rezultatele unui nou raport global indică faptul că majoritatea părinţilor intervievaţi consideră că generaţiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decât cele anterioare. Raportul Global privind Spiritul Copilariei, un studiu realizat de Ipsos Public Affairs pentru un popular brand de biscuiţi cu cremă, a scos la iveală faptul că 4 din 10 părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru proprii copii. Părinţii din întreaga lume, în procent de 59% şi cei din România, 81%, declară că nu se joacă zilnic cu copiii lor. 54% din părinţii lumii spun că traiesc rar sentimente de bucurie, precum cele din copilarie. România prezintă cel mai ridicat procentaj în rândul tuturor părinţilor din studiu care spun că nu petrec timp de calitate, în fiecare zi, alături de copii.
Toate cercetările din ultimii ani conduc la aceeaşi concluzie: familiile dedică foarte puţin timp nevoilor de interacţiune şi amuzament ale copiilor.
Vă invităm să vă jucaţi cu micuţii voştri şi să le acordaţi atenţia după care tânjesc. Nu uitaţi că joaca face bine şi adulţilor!
Petiţia poate fi semnată urmând link-ul!
Mai multe detalii despre iniţiativa ONU privitoare la Ziua Internaţională a Familiei aici.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua