Cum sa construim o relatie armonioasa cu copiii nostri – Atelier de mindfulness si parentaj constient
Cu totii avem capacitatea de a creste copii flexibili si conectati emotional. Cu toate acestea, multi dintre noi nu reusim, fiindca suntem orbiti de conceptii gresite despre ce inseamna parentajul modern si de propriile limitari interioare. Ceea ce fac in Familia constienta este sa va arat cum puteti cultiva cu copiii vostri o relatie care sa ii ajute sa infloreasca; mai mult, veti fi transformati pentru a atinge de asemenea acea stare de mai mult calm, mai multa compasiune si intelepciune.
Shefali Tsabari, Familia Constienta
Editura Herald si Libraria St.O.Iosif din Brasov (Strada Muresenilor, nr. 14) au placerea de a va invita joi, 20 septembrie 2018, ora 18.30, la evenimentul Cum sa construim o relatie armonioasa cu copiii nostri – Atelier de mindfulness si parentaj constient, eveniment ce se va desfasura in cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!”
- Cum separam iubirea de frica?
- Cum intelegem corect viata emotionala a copiilor nostri?
- Simtim ca nu le putem fi tot timpul aproape copiilor in momentele dificile?
- Cum invatam copiii sa isi pastreze prospetimea, sa traiasca cu mindfulness?
- Avem nevoie sa fim conectati la viata lor emotionala, dar simtim ca nu ii intelegem de fiecare data?
Nu exista parinti perfecti, nu exista copii perfecti si nici relatii fara tensiuni, iar cartile pe care vi le propunem sunt un companion si un sprijin in calatoria alaturi de oamenii mai buni pe care vrem sa ii crestem si cei care vrem sa devenim noi insine.
Problema nu este ca gandim, ci ca cei mai multi dintre noi au tendinta de a lua in serios orice gand care le trece prin cap, indiferent de calitatea, justetea, relevanta sau utilitatea sa. Ne pierdem cu usurinta in hatisul ideilor care ne trec prin minte si alocam exagerat de mult timp si energie pentru a le cerceta, a le intelege, a le deconstrui, a le depasi sau a le invinge. Se intampla foarte rar ca acest proces sa ne aduca un plus de luciditate; cel mai adesea ne adanceste in galeriile intortocheate ale creierului nostru si ne indeparteaza de experienta noastra reala, adica de singurul loc din care putem realmente schimba ceva in vietile noastre. Adevarul este ca gandurile sunt doar ganduri (ele nu sunt totuna cu realitatea) si ca ne influenteaza realitatea numai daca noi le permitem sa o faca.
Carla Naumburg, Pe locuri, fiti gata…respirati!
Vom discuta pe marginea titlurilor Familia Constienta de Shefali Tsabari, din colectia Parentaj, si Pe locuri, fiti gata…respirati, de Carla Naumburg, publicata in colectia Mindfulness, alaturi de invitatii: Eliza Biro (instructor de Aware Parenting), Catalina Serban (psihoterapeut, organizator de ateliere pentru copii pentru dezvoltarea inteligentiei emotionale), Alina Moldovan (consilier psihologic si psihoterapeut, membru fondator EquilibruPsi – Societate Civila Profesionala de Psihologie), specialisti care vor impartasi publicului brasovean prezent la eveniment, notiuni din teoriile psihologice si educationale care ne vor ajuta sa avem o buna comunicare si o dinamica armonioasa in relatia copil-parinte. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).
Va invitam, asadar, la un atelier de mindfulness si parentaj constient, prin intermediul titlurilor din colectiile Parentaj si Mindfulness, atelier in care vom discuta alaturi de parinti si de invitati despre conectare si empatie, despre cum putem imbunatati constient viata emotionala a copiilor nostri.
Familia constienta
O revolutie in parentaj sau despre cum sa ne crestem copiii cu atentie si intelepciune
de Shefali Tsabary
Un parinte intelept este constient ca paradigmele traditionale ale parentajului, in care parintele este considerat superior copilului, sunt anacronice in lumea moderna, cauzand disfunctionalitate si lipsa conexiunii autentice in familie. In schimb, acesti parinti doresc sa devina arhitectii unui nou model de parentaj, in care parintele si copilul sunt parteneri egali, care se ajuta reciproc si sunt impreuna pe un drum al dezvoltarii, fondat pe o constientizare tot mai mare.
Pe locuri, Fiti gata… Respirati!
Practicati mindfulness alaturi de copiii vostri pentru diminuarea crizelor emotionale si o familie mai linistita
de Carla Naumburg
Reglarea emotiilor, sau capacitatea de a nu te manifesta imediat dupa cum iti dicteaza orice emotie pe care o simti, reprezinta una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta copiii. Cand acestia nu isi pot controla emotiile, au tendinta de a tipa, de a arunca cu obiecte, de a lovi, de a musca sau de a adopta alte comportamente problematice. Le poate fi greu sa se linisteasca. […] Desi pana la un punct problemele de gestionare a emotiilor puternice fac parte din procesul normal de crestere (nimeni nu se asteapta ca un prunc sa aiba rabdare pana la ora mesei daca ii este foame), exista modalitati de a interactiona cu copiii nostri si de a le raspunde, astfel incat sa-i ajutam sa evite o criza de furie sau macar sa se linisteasca cat mai rapid dupa un astfel de episod.
Prin sloganul „Carti deschise pentru minti deschise“, Editura Herald isi doreste sa puna in prim-plan rolul crucial pe care cartile il joaca in educatia non-formala si in demersul individual de imbunatatire a propriei vieti. Campania „Te asteptam in librarie” este un demers cultural menit sa evidentieze atat importanta librariilor ca spatiu cultural activ in viata comunitatilor din care fac parte, cat si a librarului care ii poate facilita cititorului o alta experienta in interactiunea cu universul cartilor.