Astăzi, autismul înregistrează o creștere destul de alarmantă, astfel se estimează că într-o școală, la fiecare două clase, un elev este diagosticat cu tulburări de spectru autist.
În aceste condiții, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism organizează, în perioada 27 – 29 octombrie un eveniment dedicat autismului. Astfel, Conferința Internațională Autism București (IACB 2017), care va avea loc la Rin Grand Hotel București, va reuni o mulțime de specialiști din țară și din străinătate, persoane cu o impresionantă experiență în lupta cu autismul și care vor discuta despre cele mai eficiente și noi terapii, validate științific și care au înregistrat rezultate bune atunci când vorbim de recuperare în autism.
La eveniment va fi prezent Petter Myhrer-Naess, consultant în intervenție comportamentala timpurie și care activează în Departamentul de Servicii psihologice si pedagogice din Bergen, Norvegia. Specialistul lucreaza de peste 22 de ani în domeniul autismului, făcând parte din membrii unui grup de lucru pentru consultanța și instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism și alte dizabilități de dezvoltare. De asemenea, Petter Myhrer-Naess acordă și consultanță privată în școlile publice și în grădinițe care se confruntă cu situații legate de autism.
Tot din Norvegia, vine la IACB.ro să ne împărtășească din experiența sa și Gabriela Vilhelmsen, psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic și Pedagogic din Bergen, Norvegia. Specialista lucrează fie direct cu copilul cu nevoi speciale în grădinițe, fie consiliază părinții și personalul. Interesul său central este comunicarea și adaptarea copilului la viața de zi cu zi, relațiile cu cei din jurul său și nu în ultimul rând, jocul. Unul dintre principiile de la care nu se abate niciodată, Gabriela Vilhelmsen este acela că, indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din grădiniță sau din școală și trebuie să urmeze, pe cât posibil, activitățile împreună cu ceilalți copii în școală sau grădiniță.
Specialiștii, psihologii, terapeuții și părinții prezenți la conferință vor avea acces la informații actuale despre autism si terapiile de recuperare accesibile, dar si la numeroase strategii de îmbunătățire a vieții de familie atunci când copilul are autism. Concret, IACB 2017 va aduce în discuție tot ceea ce este legat de autism și terapiile care de-a lungul timpului și-au dovedit eficiența cum ar fi terapiile comportamentale, logopedia, socializarea sau terapiile senzoriale.
Pentru cât mai multe informații legate de IACB 2017, eveniment organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, puteți accesa linkul www.iacb.ro.