15 octombrie, Libraria Humanitas Cismigiu. Fii constient de ceea ce conteaza! Despre viata sociala si emotionala a copilului tau
Editura Herald si Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38) au placerea de a va invita duminica, 15 octombrie 2017, ora 11.30 la evenimentul Fii constient de ceea ce conteaza! Despre viata sociala si emotionala a copilului tau, eveniment ce se va desfasura in cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!”
Cum intelegem corect viata sociala si emotionala a copiilor nostri?
Simtim ca nu le putem fi tot timpul aproape copiilor in momentele dificile?
Avem nevoie sa fim conectati la viata lor emotionala, dar simtim ca nu ii intelegem de fiecare data?
Prin empatie, afectiune, bunavointa, compasiune, caldura umana putem cladi punti de legatura emotionala cu copiii nostri.
Nu exista parinti perfecti, nu exista copii perfecti si nici relatii fara tensiuni, iar cartile pe care vi le propunem sunt un companion si un sprijin in calatoria alaturi de oamenii mai buni pe care vrem sa ii crestem si cei care vrem sa devenim noi insine.
Vom povesti pe marginea titlurilor Bebelusul meu intelege tot si O viata fara droguri, de Aletha Solter, Politica locului de joaca, de Stanley Greenspan, si Prieteni buni, dusmani aprigi, de Michael Thompson, alaturi de invitatii: Oana Mosoiu (formator, consultant in domeniul educatiei), Ema Diaconu (psiholog), Iulia Feordeanu (psiholog, psihoterapeut) si Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut), specialisti care vor impartasi publicului prezent notiuni din teoriile psihologice si educationale care ne vor ajuta sa avem o buna comunicare si o dinamica armonioasa in relatia copil-parinte. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).
Va invitam, asadar, intr-o frumoasa duminica de octombrie, prin intermediul titlurilor din colectia Parentaj, sa discutam despre conectare si empatie cu copiii nostri, despre cum putem imbunatati viata sociala si emotionala a acestora.
Cartile din colectia Parentaj a Editurii Herald
Numitorul comun al cartilor din colectia Parentaj este preocuparea constanta pentru a cunoaste mai bine viata emotionala a copiilor nostri si felul in care ii putem ghida in dezvoltarea lor.
Cu autori clasici ca Aletha Solter si Alice Miller, carti care au fondat curente in domeniu, precum cele ale lui Stanley Greenspan, si autori moderni de referinta, precum Daniel Siegel si Jon Kabat-Zinn, colectia Parentaj se adreseaza atat parintilor si adolescentilor, cat si specialistilor din domeniul educatiei, fara a uita de copilul interior al fiecaruia. Aceste carti ne vor ajuta sa ne intelegem copilaria si relatiile cu propriii parinti, pentru a reusi sa reconsideram paradigma traditionala de crestere a copiilor.
de Stanley L. Greenspan, Jacqueline Salmon
In acest volum scris intr-un limbaj accesibil, Stanley Greenspan ofera nu doar explicatii clare, ci si solutii valoroase parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu probleme de atentie sau de invatare. De fapt, multi copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atentie suplimentara din partea parintilor.
de Aletha Solter
Oferind instrumente simple, usor de folosit pentru a pune bazele unei fundatii solide pentru ca toti copiii sa poata spune „nu” drogurilor, cele 100 de recomandari sunt organizate in functie de grupa de varsta – de la varsta prescolara pana la varsta adulta. Un ghid esential, practic si cuprinzator de educatie parentala, O viata fara droguri va va arata cum puteti sa va ajutati copiii
de Michael Thompson, Catherine O` Neill Grace,
Lawrence J. Cohen
Intre aceste pagini se ascunde o marturie calda a celor mai semnificative momente din viata sociala a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea incredere in abilitatile copiilor nostri de a negocia situatii dificile, dar si despre nevoia de a le fi aproape si permanent conectati la viata lor emotionala, sesizand si intervenind in momentele de criza.
de Aletha Solter
Bebelusul meu intelege tot este una din cartile care a reprezentat din momentul aparitiei sale o revelatie pentru parinti si a determinat o mica, dar hotarata, revolutie in cresterea copiilor de pretutindeni. Impactul cartii a fost atat de mare tocmai pentru ca i-a ajutat pe parinti sa isi asculte instinctul de a-si iubi neconditionat si nelimitat copiii, fara teama ca tinandu-i in brate si ascultandu-i la randul lor ii vor rasfata.
Prin sloganul „Carti deschise pentru minti deschise“, Editura Herald isi doreste sa puna in prim-plan rolul crucial pe care cartile il joaca in educatia non-formala si in demersul individual de imbunatatire a propriei vieti. Campania „Te asteptam in librarie” este un demers cultural menit sa evidentieze atat importanta librariilor ca spatiu cultural activ in viata comunitatilor din care fac parte, cat si a librarului care ii poate facilita cititorului o alta experienta in interactiunea cu universul cartilor.