Studiu: 8 din 10 copii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza părinților - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Studiu: 8 din 10 copii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza părinților

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Studiu: 8 din 10 copii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza părinților
cu copilul despre coronavirus - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-1839623_1280

Deși multă vreme s-a crezut că virusul Covid-19 nu poate fi contractat la copii, dovezile științifice indică în prezent contrariu. Conform unui studiu publicat recent, un procent semnificativ dintre copii ajunge infectat din cauza părinților, însă cu simptome mult mai ușoare decât adulții. Află în continuare explicația pentru acest fenomen.

8 din 10 copii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza părinților

Studiul publicat în Revista Pediatrică de Boli Infecțioase în luna iunie 2020 indică faptul că, în contradicție cu rapoartele inițiale, studiile recente sugerează că și copiii au la fel de multe șanse ca adulții să fie infectați cu virusul, dar cu simptome mai puține și mai ușoare.

Au fost analizate 11 serii de cazuri, incluzând un total de 333 bebeluși și copii. În ansamblu, 83% dinte copii au avut un istoric pozitiv de contact, în principal cu membri ai familiei. Perioada de incubație a variat între 2 și 25 zile, cu o medie de 7 zile. Virusul ar putea fi izolat din secrețiile nazo-faringiene pentru până la 22 zile și din scaun pentru mai mult de 30 zile. Co-infecții au fost raportate într-un procent de până la 79% dintre copii (în principal mycoplasma și gripa). Până la 35% dintre copii erau asimptomatici.

Cele mai comune simptome dezvoltate de aceștia au fost tuse (48%), febră (11-100%) și faringita (30%). Alte simptome observate au fost: congestia nazală, rinoreea, tahipneea, wheezing-ul, diareea, vărsăturile, durerea de cap și oboseala. Rezultatele testelor de laborator erau modificate minim, iar cele ale testelor radiologice nespecifice și au includ infiltrații unilaterale și bilaterale, uneori opacități sau consolidare cu halou. Rareori au avut nevoie de terapie intensivă (3%).

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3f2T94n

Data articol: 06/07/2020