Incepand de toamna și pana primavara se intinde sezonul racelilor sau, in termeni medicali, al infecțiilor respiratorii superioare. Exista insa situații in care simptomele ascund mai mult decat o banala raceala. Iata ce trebuie sa urmarești, cand trebuie sa mergi de urgența la medic și ce recomandari ai din partea medicului specialist.
Informații despre raceala
O infecție respiratorie superioara, cunoscuta sub denumirea de raceala, este o afecțiune comuna, care cauzeaza cele mai frecvente vizite la medic și absențe de la școala in fiecare an. Cauzele acesteia sunt un virus care inflameaza membranele mucoase ale nasului și gatului, mai exact este vorba de peste 200 virusuri diferite (rinovirusurile sunt principalele implicate).
Pentru un parinte care nu are cunoștințe medicale se poate dovedi dificil sa faca o distincție intre o raceala și o afecțiune mai grava cum este gripa. In cazul gripei alaturi de starea generala proasta mai sunt prezente și simptome precum: febra mare, frisoane, tuse, durere de gat, rinoree (nas care curge), durere la nivelul intregului corp, durere de cap, oboseala și uneori chiar varsaturi și diaree. Pentru o raceala simptomele sunt mai puțin pronunțate: apare rinoreea cu mucus de culoare transparenta care devine treptat gros și de culoare gri, verde sau galben in decurs de 7-10 zile, precum și durere de cap, de gat, tuse și febra moderata. Acest exemplu este insa cel mai des intalnit in practica, in realitate existand o mulțime de alte afecțiuni periculoase.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole