Polipii la copii reprezinta o reala dilema medicala, atat pentru cadrele medicale, cat si pentru parinti. Cand anume este oportuna indepartarea lor, care sunt cauzele aparitiei polipilor la copii si care sunt variantele de tratament disponibile vom afla in articolul urmator.
Ce sunt polipii?
Vegetatiile adenoide reprezinta denumirea medicala pentru polipi. Acestia constau de fapt in hipertrofia (cresterea in exces) a tesutului adenoid, care devine abundent formand o masa cunoscuta sub denumirea de amigdala lui Luschka (care fiind amplasata in spatele nasului conduce la o respiratie deficitara). Acest tesut are in mod normal rolul de a proteja copilul impotriva imbolnavirilor (fiind parte din sistemul imunitar) prin „captarea” bacteriilor nocive si a virusurilor care sunt inspirate sau inghitite, ca si amigdalele. Spre deosebire de acestea din urma, polipii nu pot fi observati cu ochiul liber si joaca cel mai important rol in starea de sanatate a bebelusilor si copiilor mici, devenind mai putin importanti odata cu cresterea. Ceea ce nu cunoaste multa lume este faptul ca de obicei se micsoreaza dupa varsta de 5-7 ani (cand ating pragul de dezvoltare completa), scazand in dimensiuni pe perioada adolescentei, pentru ca la maturitate sa dispara aproape complet.
Ce simptome prezinta polipii la copii
Polipii au rolul de a „bloca” infectiile insa exista situatii cand se infecteaza, crescand astfel in volum. De obicei, acelasi lucru se intampla si cu amigdalele (de aceea procedura de indepartare le vizeaza de multe ori pe ambele).
Problemele de sanatate pe care le prezinta polipii inflamati sunt:
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua