Ganglionii reprezinta niste structuri importante pentru sistemul imunitar al oricarei persoane. Atunci cand devin inflamati pot ascunde o problema serioasa in organism. Pentru ca cei mici au un organism mult mai delicat decat adultii, iti vom explica in detaliu ce fel de semne trebuie sa te ingrijoreze cu privire la ganglionii inflamati de la copii.
Informatii despre ganglionii limfatici
Ganglionii limfatici sunt o parte importanta a sistemului imunitar. Si mai exact, sunt inclusi in sistemul limfatic; acesta mai contine lichid limfatic (limfa), vase limfatice, splina, amigdale, polipi, placile Peyer si timusul. Limfa este un sange ultrafiltrat colectat prin canalele limfatice, care sunt raspandite in intregul corp. Acest lichid are un parcurs lent si este transportat de la cap si extremitati catre vasele mari de sange care dreneaza in sistemul venos.
Ganglionii actioneaza similar unor mici filtre, captand virusurile si bacteriile pentru a fi distruse de catre leucocite (globulele albe). Ei produc de asemenea substante care ajuta la distrugerea germenilor cauzatori de infectie. Corpul uman contine mai mult de 600 de ganglioni. Acestia sunt localizati pretutindeni in corp, cu exceptia creierului si a inimii.
Sunt compusi din foliculi si contin din abundenta limfocite. Majoritatea se afla grupati langa zona axilara, inghinala si gat. De asemenea, se gasesc si in piept si cavitatea abdominala, in profunzime fata de suprafata pielii. Din punctul de vedere al dimensiunii, au intre 0,5-1,5 cm diametru, in functie de locul unde se afla. In general, au marimea unui bob de mazare.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua