Probabil ca si tu te afli printre mamele care au sesizat nu o data ca din gurita copilului vine un miros dezagreabil. In astfel de situatii este foarte important sa stii ce anume ar fi putut declansa acest fenomen, intrucat, asa cum vei afla din articolul de mai jos, este posibil sa ai de-a face nu numai cu nerespectarea unor reguli de igiena, ci si cu existenta unor boli, de care poate nici nu stiai.
Acesta este motivul pentru care iti vom oferi cateva date esentiale, menite sa te puna la curent cu cele mai frecvente cauze ale mirosului urat din gurita micutului. Fii o mamica informata si fii atenta la tot ce se intampla cu puiul tau!
Mirosul urat din gura sau respiratia urat mirositoare (halitoza) este o afectiune larg raspandita in randul copiilor si adultilor.
Pentru a o putea trata eficient, este necesar sa stim care sunt cauzele ce o declanseaza.
Printre acestea merita amintite:
Diverse probleme ale cavitatii bucale
Specialistii sunt de parere ca in 85% din cazurile de halitoza sunt provocate de probleme intalnite la nivelul cavitatii bucale.
Cele mai cunoscute locuri din cavitatea bucala ce produc mirosul urat din gura sunt: partea din spate a limbii, spatiile dintre dinti si zona aflata dedesubtul gingiilor.
In ceea ce priveste limba, aceasta este acoperita de un strat de celule epiteliale descuamate, de vase de sange si de bacterii. Mirosul urat poate aparea cand aceste bacterii se descompun si ajung in crapaturile de pe limba.
Probleme dentare care sunt „responsabile” de aparitia unui miros neplacut din gura pot fi cariile sau abcesele. De pilda, cariile sunt cele care permit dezvoltarea de bacterii pe fondul intrarii in ele a resturilor alimentare, care vor intra treptat in putrefactie.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole